Sušenky: rychle upečte kousky svých snů a pochutnejte si na nich.

Tyto kousky snů jsou čerstvé z vánoční pekárny a mají úžasnou vzdušnou chuť. Zde najdete snadný recept na pečení!

Vánoční pečení se blíží do své závěrečné fáze a my opět rychle vkládáme do trouby několik plechů s kousky snů. I ony chutnají po Vánocích a jak už název napovídá, znovu nás nutí snít o Štědrém večeru, i když už je po něm.

Tady je návod, jak si kousky snů upéct.

Kousky snů trochu připomínají vanilkové půlměsíčky, ale jsou mnohem jemnější než oblíbené sušenky ve tvaru měsíce. K jejich upečení potřebujete jen několik surovin: mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo a moučkový cukr, kterým sušenky po upečení vyválíte. Pokud máte štěstí, máte již všechny ingredience ve spíži a lednici a můžete se hned pustit do práce.

Nejprve nasypte mouku do velké mísy a přidejte máslo po kouscích. Mělo by být trochu měkké a ne právě vytažené z lednice. Nyní přidejte ostatní ingredience: cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše prohněteme v hladké těsto. Nyní z kousků těsta vytvarujte rohlíčky nebo klobásky. Měly by mít průměr dva až tři centimetry. Pracovní plochu je nejlepší vysypat moukou nebo pracovat na podložce na pečení .

Poté nakrájejte buřty na plátky silné asi centimetr a položte je na plech předem vyložený pečicím papírem. Vysněné kousky nyní můžete poslat do trouby a asi po čtvrt hodině je opět vyndat. Měly by být lehce propečené, proto je nejlepší je během pečení sledovat. Ještě teplé je můžete obalit v moučkovém cukru. Dávejte však pozor, abyste je nepolámali. Případně je protřete sítkem.

Kousky snů

Doba přípravy25minut Min.

Doba přípravy15minut Min.

Celková doba40minut Min.

porce45 kusů

Ingredience

  • 250 g mouky
  • 125 g změklého másla
  • 70 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2-3 žloutky l
  • Posypový cukr

příprava

  • Mouku dejte do velké mísy a přidejte máslo nakrájené na kousky.
  • Přidejte cukr, vanilkový cukr a žloutky a vypracujte hladké těsto.
  • Těsto rozdělíme na kousky a vytvarujeme válečky o průměru 2-3 cm.
  • Nakrájejte válečky na kousky široké asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Sušenky pečeme při horní/spodní teplotě 180 °C po dobu 15 minut.
  • Ještě teplé sušenky posypeme moučkovým cukrem. Dávejte však pozor, abyste je nerozbili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *