Tyto kousky snů jsou čerstvé z vánoční pekárny a mají úžasnou vzdušnou chuť. Zde najdete snadný recept na pečení!
Vánoční pečení se blíží do své závěrečné fáze a my opět rychle vkládáme do trouby několik plechů s kousky snů. I ony chutnají po Vánocích a jak už název napovídá, znovu nás nutí snít o Štědrém večeru, i když už je po něm.
Tady je návod, jak si kousky snů upéct.
Kousky snů trochu připomínají vanilkové půlměsíčky, ale jsou mnohem jemnější než oblíbené sušenky ve tvaru měsíce. K jejich upečení potřebujete jen několik surovin: mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo a moučkový cukr, kterým sušenky po upečení vyválíte. Pokud máte štěstí, máte již všechny ingredience ve spíži a lednici a můžete se hned pustit do práce.
Nejprve nasypte mouku do velké mísy a přidejte máslo po kouscích. Mělo by být trochu měkké a ne právě vytažené z lednice. Nyní přidejte ostatní ingredience: cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše prohněteme v hladké těsto. Nyní z kousků těsta vytvarujte rohlíčky nebo klobásky. Měly by mít průměr dva až tři centimetry. Pracovní plochu je nejlepší vysypat moukou nebo pracovat na podložce na pečení .
Poté nakrájejte buřty na plátky silné asi centimetr a položte je na plech předem vyložený pečicím papírem. Vysněné kousky nyní můžete poslat do trouby a asi po čtvrt hodině je opět vyndat. Měly by být lehce propečené, proto je nejlepší je během pečení sledovat. Ještě teplé je můžete obalit v moučkovém cukru. Dávejte však pozor, abyste je nepolámali. Případně je protřete sítkem.
Kousky snů
Doba přípravy25minut Min.
Doba přípravy15minut Min.
Celková doba40minut Min.
porce45 kusů
Ingredience
- 250 g mouky
- 125 g změklého másla
- 70 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2-3 žloutky l
- Posypový cukr
příprava
- Mouku dejte do velké mísy a přidejte máslo nakrájené na kousky.
- Přidejte cukr, vanilkový cukr a žloutky a vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na kousky a vytvarujeme válečky o průměru 2-3 cm.
- Nakrájejte válečky na kousky široké asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Sušenky pečeme při horní/spodní teplotě 180 °C po dobu 15 minut.
- Ještě teplé sušenky posypeme moučkovým cukrem. Dávejte však pozor, abyste je nerozbili.