Křupavé jako od hvězdného šéfkuchaře: jednoduchý trik dělá kotlety obzvlášť chutné

Ať už jim říkáte jakkoli: kotlety, řízky, kotlety, řízky nebo mleté karbanátky – mleté karbanátky jsou skutečnou pochoutkou jak teplé, tak studené. Určitý krok zajistí, že jsou obzvlášť křupavé.

Jsou oblíbené jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jako malá svačinka – řízky jsou velmi univerzální. Jsou také skvělým občerstvením na večírcích nebo piknicích a dají se jíst teplé i studené. Jejich příprava však může být obtížná – při smažení se rozpadají nebo jsou příliš suché. Jeden trik však zajistí, že budou nádherně křupavé.

Klasické karbanátky vyžadují vždy stejné základní suroviny – rozmixované mleté maso, cibuli, namočené rohlíky, vejce, sůl a pepř. Způsob zpracování těchto ingrediencí do karbanátků se může lišit – někdo přidává do mletého masa hořčici, jiný používá mléko na rohlíky.

Jak udělat karbanátky křupavé s přidáním strouhanky

Tvorba kůrčičky u masových kuliček nezávisí na přísadách přidaných do těsta, ale na konkrétním postupu vaření. Ten je navíc mimořádně snadný: poté, co řízky vytvarujete mokrýma rukama, je lžící vložíte do talíře plného strouhanky. Strouhanka by měla dobře držet po celém povrchu. Pak je usmažíte na pánvi, což má za následek, že jsou na povrchu křupavé a uvnitř šťavnaté.

Masové kuličky, karbanátky nebo karbanátky – jsou mezi nimi rozdíly?

Masové kuličky mají různé názvy: karbanátky nebo masové placky, všechny se vztahují k masovým kuličkám. Existují však regionální rozdíly, a to jak ve složení, tak ve tvaru, takže nejsou totožné.

Zajímavosti

Říká se, že masové kuličky původně pocházely z Francie v podobě dušených kousků masa, První zmínky o nich pocházejí ze 17. století. Dnes jsou známé jako masové kuličky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *