Díky široké nabídce nugátů a čokolády, bohatým obědům a odpoledním přípitkům považujeme téměř za samozřejmost, že přibírání na váze během vánočního období je téměř nevyhnutelné. Pravdou je, že tomu tak být nemusí. Nebojte se, nejde o to vzdát se oblíbeného čokoládového nugátu nebo si s přáteli neotevřít láhev vína, důležité je, jako ve všem, s mírou, jak vysvětluje v článku výživový poradce Victor Serrano.
Odborník na úvod poznamenal, že „nejlepší je sladkosti nekupovat a nejíst je, když jdeme na oběd nebo večeři. Nechť jsou spíše výjimkou.“ A tím se vyhneme zneužívání těchto druhů potravin tím, že se jich během svátků nevzdáme. Klíčem k tomu, abychom o Vánocích nepřibrali pár kilo navíc, je však věnovat pozornost našemu jídelníčku jako celku, jíst pětkrát denně a zvláštní pozornost věnovat snídani.
Abyste se vyhnuli svačinám mezi jídly nebo tomu, že přijdete příliš hladoví na oběd s přáteli, volí odborníci na výživu snídaně z kvalitních surovin – zdravý záběr , který funguje jak pro dospělé, tak pro nejmladší v domácnosti. Ideální pro budování dobrého vztahu k jídlu již od útlého věku: „Můžete vštěpovat zdravé snídaně, například celozrnné toasty s avokádem a vejci nebo misku jogurtu s čerstvým ovocem. Také ovesné palačinky s banánem nebo ovesná kaše. .“ .“
Možná, že klíčem ke správnému začátku dne je nahradit toasty z bílého pečiva s máslem a marmeládou toasty z celozrnné mouky, kde jsou hlavními hrdiny zdravé tuky v podobě na živiny bohatého ovoce, jako je avokádo, a další potraviny. plné bílkovin, jako jsou vejce . To neznamená, že ze svého jídelníčku vyřadíte osvědčené toasty, ale že je budete používat sporadičtěji a že se nestanou neměnnou devizou vašeho týdenního jídelníčku.
Kromě toho, že odborník nabízí chutné recepty na zahájení vánočního období, navrhuje, abychom si podobné návyky osvojili nejen během vánočního období, ale po celý rok, protože tato dynamika se nesnaží omezovat potraviny, jako bychom drželi dietu. , ale dovolíme si jíst všechno, necháme si místo na čokoládu a šampaňské tousty, ale máme potravinový základ, v němž převažují zdravé potraviny.