Moje babička ho vždycky dávala vedle sporáku, když smažila ryby. Pohltí veškerou vůni, což je na svátky úžasný trik.

Existuje několik domácích prostředků, jak se zbavit nepříjemných pachů v kuchyni. Některé fungují ex post facto, jiné se vyplatí používat už během vaření. Ty se vám budou hodit zejména při nepříjemných zápachách, jako je například pach smažené ryby.

Zápach z kuchyně na dovolené

Kuchyně plná vůní vánočního vaření je velmi příjemná představa, kterou si lze zapamatovat. Bohužel však příliš dobře neobstojí před účinky reality. Naše byty jsou často stísněné a v zimě nás delší větrání vystavuje nákladům a zbytečné logistice – protože musíme na chvíli opustit studenou místnost.

Nezbývá než bojovat se zápachem dříve, než se objeví. Zvláště proto, že ne všechny jsou tak příjemné jako vůně pečených vanilkovo-ovocných sušenek. Vezměme si například rybu: jak se zbavit jejího zápachu v bytě?

Pohlcovač rybího zápachu

Větrání je samozřejmě první metoda, která vás napadne a kterou byste měli použít jako první. I malý průvan z otevřených dveří a oken může udělat hodně. Ti šťastnější mohou tento účinek posílit použitím kuchyňského odsavače par, mnohým z nás zbývá jen filtrační digestoř. To jsou však základy. Na co dalšího je dobré pamatovat?

Stojí za to vědět, že existuje něco jako pohlcovač pachů do domácnosti. Tradičně hospodyňky používaly misku s octem nebo jeho směs s vodou . S jeho pomocí se můžete zbavit nepříjemného zápachu. Vyberte si silný alkoholový ocet nebo o něco mírnější vinný či jablečný ocet.Moje babička ho vždycky dávala vedle sporáku, když smažila ryby. Pohltí veškerou vůni, což je na svátky úžasný trik.

Jak se zbavit zápachu smažených jídel

Ještě jednu věc je třeba připomenout, což lze s trochou skepse nazvat kuchařským trikem . Jde o to, abyste pánev okamžitě vyčistili . Když hodně vaříte, například smažíte ryby a obecně sváteční pokrmy, měli byste mít vždy po ruce papírovou utěrku. Krátce po smažení pánev ihned vytřeme do sucha a špinavý papír vyhodíme do uzavřené nádoby na směsný odpad. Pokud necháme pánev špinavou, zápach s námi zůstane mnohem déle.

Samozřejmě v menší míře, ale totéž platí i pro povrchy, na které stříkl tuk. Vánoční vaření obvykle začínáme až po generálním úklidu. Obnovit nedávno vyčištěné povrchy bude poměrně snadné. A právě mastnota je největším nositelem zápachu, kterého se lze poměrně snadno zbavit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *