Babička nalije sklenici tohoto nápoje do boršče. Má lepší chuť a intenzivnější barvu.

Co si pamatuji, moje babička dělávala na Štědrý den boršč s knedlíkem. Polévka podle jejího receptu měla báječnou chuť a sytě rubínovou barvu. Časem se ukázalo, že za svou nejlepší chuť a sytou barvu vděčí jedné přísadě, která mě ani nenapadla. Podívejte se na nejlepší recept na boršč.

Každá zkušená hospodyňka ví, že na konci vaření boršče ve velkém hrnci je třeba přidat 3 lžíce octa, aby polévka neztratila svou sytou barvu. Tentokrát se zaměříme na další přídavek, který ještě více zvýrazní barvu a chuť tohoto pokrmu, takže se stane jedním z nejlepších ke štědrovečerní večeři.

  • Co mohu udělat pro to, aby měl boršč lepší chuť a sytou barvu?

Aby měl boršč lepší chuť a sytou barvu, musíme do něj na konci vaření nalít 1 šálek šťávy z černého rybízu. Mnoho lidí už tento nápoj v kuchyni má, ale málokdo ví, že se k této vánoční polévce hodí.

Mírně nakyslá rybízová šťáva přeruší sladkost červené řepy a dodá polévce jedinečnou chuť. Tento jednoduchý přídavek dodá boršči sytě rubínovou barvu. Tato polévka potěší doslova každého.

Recept na boršč se šťávou z černého rybízu

Hlavní složkou boršče je samozřejmě červená řepa. Budeme potřebovat i další zeleninu, koření a také ocet a rybízovou šťávu, které obohatí chuť a barvu této polévky.

Jaké suroviny budeme k vaření boršče potřebovat? Zde je jejich přesný seznam:

  • 1,5 kg červené řepy;
  • 3 mrkve;
  • 1 kořen petržele;
  • kousek kořene celeru;
  • 4 stroužky česneku;
  • 1 jablko;
  • 1 šálek šťávy z černého rybízu,
  • 3 lžíce octa,
  • 4 bobkové listy,
  • 5 kuliček oregana;
  • koření: sůl, pepř, sušená majoránka.

Nejprve oloupeme červenou řepu, mrkev, petržel a celer. Poté nakrájejte červenou řepu na čtvrtky a ostatní zeleninu na poloviny.

Nakrájenou zeleninu vložte do velkého hrnce a přidejte oloupané stroužky česneku, bobkový list a nové koření. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience zakryté. Polévku vařte 40 minut na mírném ohni (zelenina by měla být měkká).

Po 20 minutách vaření boršče přidáme omyté, neoloupané jablko, které jsme předtím rozkrojili na polovinu. Nezapomeňte, že by mělo být vydlabané z hnízda se semínky.

Po 40 minutách vaření polévky můžeme přidat ocet a rybízovou šťávu. Nakonec z vývaru vyjmeme všechnu zeleninu. Očištěný boršč podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *