Vezměte tvaroh a 2 vejce. Za pár minut budete mít lahodné palačinky.

Když vám dojdou nápady na snídani a nudí vás obvyklé sendviče, vytáhněte z lednice sýr cottage. Během chvilky vytvoříte měkké a jemné palačinky. Budou je chtít jíst i ti nejvybíravější jedlíci.

Tvarohové placky jsou velmi oblíbené díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Jedná se o skvělou variantu výživné snídaně, která zasytí nejen vás, ale uspokojí i chutě vaší rodiny. Díky obsahu bílkovin jsou tyto palačinky nejen chutnou, ale i hodnotnou snídaní.

Rychlé tvarohové palačinky

I když palačinky mají své kouzlo, tvarohové koláčky jsou skutečnou vitamínovou a minerální bombou. Jsou stejně chutné a snadno se připravují.

Tvaroh je bohatým zdrojem bílkovin, vápníku a vitaminů skupiny B. Díky tomu jsou cheesniky vydatnější a výživnější než tradiční palačinky. Taková snídaně bude chutnat dětem i dospělým.

Recept můžete také upravit tak, že do směsi přidáte skořici, kardamom, kousky hořké čokolády nebo nakrájené ovoce.

Ingredients:

  • Složení: 300 g tvarohu,
  • 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť),
  • 6 lžic pšeničné mouky,
  • 2 lžíce cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • rostlinné nebo rozpuštěné máslo na smažení.

Způsob přípravy:

  1. Oddělte bílky od žloutků.
  2. Do mísy vložíme tvaroh – zvolíme přírodní sýr bez jakýchkoli přísad.
  3. Přidáme žloutky, bílý cukr, vanilkový cukr, pšeničnou mouku a důkladně promícháme.
  4. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé špičky a přidáme je do předem připravené směsi se žloutky.
  5. Opatrně promíchejte stěrkou, aby neztratily nadýchanost.
  6. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej nebo rozpuštěné máslo.
  7. Vlijte směs po částech a smažte palačinky asi 2-3 minuty z každé strany dozlatova.

Hotové palačinky podávejte s polevou, například s moučkovým cukrem, džemem, čerstvým ovocem nebo čokoládovým krémem. Tyto palačinky jsou ideální do práce nebo do školy, dají se jíst teplé i studené. Jejich příprava nezabere mnoho času a výsledkem je pokrm plný chuti a výživových hodnot. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *