Jídlo na Vánoce a Nový rok: Když budete jíst toto fondue, zhubnete rychleji

Fondue je tradicí mnoha rodin při vánočních a novoročních oslavách, a to z dobrého důvodu. Vždyť není nic uspokojivějšího než sedět doma za chladného večera obklopeni svými blízkými, s parním hrncem roztaveného sýra před sebou a spoustou chutných dobrot čekajících na namočení. cream cheese mixture.

Ano, tento druh fondue je velmi lákavý, ale bohužel je také kalorický , a tučný. Každý, kdo si chce i přes svátky dávat pozor na svou linii, bude čelit vážným výzvám. Ale je možné si fondue vychutnat i přes určité dietní požadavky. Pokud víte, jak na to, lze tradiční zimní jídlo připravit podstatně méně kalorické než originál. Níže vám poradíme, jak na to.

Hubněte s fondue! Pokud budete jíst tento druh fondue, rychleji zhubnete.

1. Správný sýr

Klasické sýry na fondue, jako je čedar, gruyere nebo ementál, jsou sice vynikající, ale také dost tučné a mají spoustu zvláštností, pokud jde o kalorie. Nahraďte proto část sýrů libovějšími alternativami, jako je sýr Harz, Limburger, nízkotučná mozzarella nebo ementál se sníženým obsahem tuku, a vytvořte si lehčí a chuťově výraznější sýrovou směs, aniž byste cokoli obětovali!

Část sýra můžete také nahradit nízkotučným tvarohem nebo netučným jogurtem. Fondue tak bude krémovější a lehčí. Je důležité udržovat fondue na nízké teplotě, aby se jogurt nebo tvaroh nesrazil.

2. Chytré přílohy

Pokud jde o fondue, přílohy jsou polovinou úspěchu. Místo bílého pečiva, baget nebo toastů doporučujeme používat celozrnné výrobky, jako je pumpernickel, ovesný chléb nebo celozrnné krekry, které rychleji zasytí a obsahují více živin. Měli byste se také zaměřit na syrovou zeleninu, jako jsou papriky, žampiony, cukety nebo brokolice, které se skvěle hodí k namáčení do sýra.

Pokud chcete jíst masové fondue, nahraďte vepřové maso apod. libovými druhy, jako jsou kuřecí nebo krůtí prsa. Mořské plody, jako jsou kroužky chobotnice nebo krevety, mají také působivě vysoký obsah bílkovin a nízký obsah kalorií a skvěle chutnají.

3. Namáčejte!

Bohatost omáčky by se nikdy neměla podceňovat. Koktejlové omáčky a aioli jsou sice chutné, ale také velmi tučné. Nahraďte proto (částečně) klasické omáčky ovocnou rajčatovou salsou, lehkým smetanovým sýrem nebo aromatickým čatní.

4. Požitek a informovanost

Pravděpodobně nejdůležitější bod: vychutnejte si fondue se svými blízkými a příliš se nezabývejte kaloriemi nebo obsahem tuku. Pokud budete jíst vědomě, nebudete hltat, budete dobře žvýkat a naslouchat svým pocitům hladu a sytosti, můžete si s klidným svědomím vychutnat jakoukoli formu fondue. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *