Okurky mají v české kuchyni své pevné místo. Tyto křupavé pochoutky jsou nejen skvělým kulinářským doplňkem, ale také pokladnicí zdraví prospěšných látek. Díky procesu kvašení kyseliny mléčné se z nich stávají přírodní probiotika, která podporují náš imunitní systém a trávicí soustavu.
Nakládané okurky jsou takzvanou superpotravinou, která je dostupná po celý rok a je ideální pro tělo. Hodí se k zimním pokrmům i jarním salátům. Jsou zdrojem mnoha vitaminů B, C, K, E a A, které udržují krásnou pleť, vlasy a nehty. Jsou bohaté na hořčík, fosfor a draslík a podporují tak kostní systém. V zimním období mohou úspěšně nahradit doplňky stravy, zejména díky obsahu vitaminu C, který pomáhá v boji proti nachlazení.
To ale není všechno. Mají příznivý vliv na střevní flóru a trávicí systém organismu a díky své schopnosti hasit žízeň jsou skvělou volbou pro horké dny.
Můžete je přidávat do polévek, pokrmů a salátů nebo si jednoduše vychutnat jejich chuť bez jakýchkoli přísad.