Místo namáčení v mouce namáčím kousky kapra do těsta. Je to tak chutné, že zůstanou jen kosti.

Kapr je zdaleka moje nejoblíbenější ryba. Proto s ním na dovolené připravuji i několik jídel v hlavní roli. Vždy by měl být k dispozici klasický kapr smažený na pánvi a také mnohem vylepšená verze tohoto receptu, tedy kousky ryby smažené v lahodném těstíčku na bázi zájmového nápoje.

Kapr před Vánoci vyvolává mnoho kontroverzí. Má své věrné příznivce, ale všichni známe i lidi, kteří si jeho chutí nejsou vůbec jisti. Myslím, že kapr vařený v pivním těstíčku je přesvědčí. Podle mě je velmi chutný.

Nejlepší, protože je místní

Kapr je na Štědrý den dobrou volbou z mnoha důvodů. Především jeho koupí podpoříte místního výrobce. Českou rybu seženete snadno , kapřích farem je u nás mnoho. Vyváží se dokonce do mnoha evropských zemí. Český kapr je zárukou, že na stole bude kvalitní a čerstvá ryba. Pokud nemáte trpělivost kapra šupinovat, vyberte si kapra královského, protože má mnohem méně šupin. Rybu můžete samozřejmě koupit celou, ale k přípravě tohoto pokrmu se hodí i filety nebo plátky.

Inspirace z ostrovů

Kapr v pivním těstíčku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších rybích pokrmů na světě. Slavná britská ryba s hranolky není nic jiného než kousky tresky, obvykle v pivním těstíčku. Díky alkoholu je těstíčko, v němž se kousky ryby namáčejí, lehké. Smažením seobal nezměkčí a zůstane velmi křupavý. Díky tomu si tento pokrm získal uznání po celém světě. Je chutné, vydatné a snadno se připravuje. Stojí za to je vyzkoušet s kaprem, protože v této verzi je naše místní ryba velmi chutná. Na dovolené kapra s takto připravenými hranolky nesmažím, což je u fish and chips důležité . Podávám ho s tatarskou omáčkou a citronem a moji hosté si ho nemohou vynachválit.

Kapr v pivním těstíčku

Ingredience: 1:

  • 1 kg kapra,
  • 3 vejce,
  • sklenice piva,
  • citronová šťáva podle chuti,
  • přibližně 200 g mouky,
  • olej na smažení,
  • sůl podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Očištěného kapra nakrájíme na malé porce. Dobře je osušíme, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a dáme stranou.
  2. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a vyšleháme do tuhých špiček.
  3. Žloutky vyšleháme s pivem a za stálého míchání postupně přidáváme mouku tak, aby těsto mělo konzistenci husté zakysané smetany.
  4. Do pivní směsi přidejte pěnu z bílků.
  5. Kousky kapra namočíme do těstíčka a smažíme na velmi rozpáleném oleji z obou stran.
  6. Usmažené kousky kapra položte na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
  7. Připraveného kapra podávejte s tatarskou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *