5 překvapivých ingrediencí, díky kterým je červené zelí obzvlášť chutné

Červené zelí, ať už čerstvě uvařené nebo z konzervy, lze pomocí jednoduchých ingrediencí připravit obzvlášť chutné.

Při klasické přípravě červeného zelí by neměl chybět hřebíček, jalovcové bobule, bobkový list a třeba semínka nového koření. Do červeného zelí však můžete přidat i několik úžasných ingrediencí.

Červené zelí: je to nejlepší ingredience

  • Typickou chuť zelí můžete podtrhnout sladkými přísadami. Například jedna nebo dvě lžíce želé z černého rybízu, které do něj vmícháte těsně před podáváním, udělají své.
  • Oblíbené je také červené zelí s jablkem. Ve skutečnosti se s ním vaří malé kousky jablek, ale jako alternativu můžete do červeného zelí přidat také trochu jablečného želé.
  • Kromě jablek se k červenému zelí hodí také sušené švestky. Stačí povařit trochu nadrobno nakrájených švestek. Tato varianta je vhodná i v případě, že trpíte zácpou.
  • Pokud chcete zimní zelenině dodat lehce oříškovou chuť, můžete to udělat s kaštany.

Proč byste měli vařit červené zelí s octem

Tip: červené zelí můžete jíst i na oči. Zelenina by měla mít sytě červenou barvu a krásně se lesknout. Pokud zeleninu vaříte s jablky, kyselina v nich obsažená dodá červenému zelí lesk a intenzitu barvy. Švestkám a kaštanům taková kyselost chybí. Proto do červeného zelí přidejte trochu octa nebo citronové šťávy, aby zelenina vypadala vizuálně dokonale.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *