Míchaná vajíčka k snídani jsou chutná a zdravá. Ale věděli jste, že většina údajných míchaných vajec ve skutečnosti nejsou skutečná míchaná vejce?
To, co skončí na talíři při přípravě rychlých míchaných vajec, většinou vůbec nejsou míchaná vejce. Jsou to snesená vejce. Je na čase toto nedorozumění objasnit a vysvětlit malý, ale jemný rozdíl mezi těmito dvěma variantami vajec.
Tradiční sázená vejce
Pravé smažené vejce se obvykle připravuje na pánvi. Vejce se smaží z obou stran, takže žloutek je obklopen tenkou vrstvou bílku.
Na druhou stranu, pokud smažíte vejce na pánvi, aniž byste ho otočili, vaříte vejce nastavované.
Co je to sázené vejce?
Termín „sázené vejce“ pochází z metody vaření: vejce se položí na rozpálenou pánev a vaří se pouze z jedné strany. Spodní strana ztvrdne, zatímco horní zůstane syrová.
Sázené vejce má jistě své výhody: vypadá dekorativně, žloutek často zůstává překvapivě tekutý a vzniká nezaměnitelná směs krémového žloutku a jemného bílku.
Možná při příštím brunchi začněte malou diskusi o pojmech „míchaná vejce“ a „smažená vejce“, protože mnoho lidí nezná rozdíl. A kdo ví, třeba získáte několik nových příznivců často podceňovaného Setzey’s.