Žebra jsou odloupena z kosti. Vše, co potřebujete, je noc v této marinádě a roštu po ruce.

Žebra jsou odloupena z kosti. Vše, co potřebujete, je noc v této marinádě a roštu po ruce.

Jemná grilovaná žebra jsou snem mnoha sezónních sezení na grilu. Aby bylo maso šťavnaté a plné chuti, je technika grilování zásadní, ale především dobře připravená marináda. Zabraňuje jim vysychání a každý rád přidává další část.

Žebra jsou odloupena z kosti. Vše, co potřebujete, je noc v této marinádě a roštu po ruce.
Aby bylo maso šťavnaté a plné chuti, je technika grilování zásadní, ale především dobře připravená marináda.
Foto: Shutterstock/Stockcreations

Grilovaná žebra jsou klasikou letní sezóny. Jsou aromatické, šťavnaté a plné chuti. Bez řádné přípravy však není ani nejlepší maso bráněno. Tajemství spočívá v marinádě, která nejen dává masu chuť, ale také ovlivňuje jeho strukturu, takže je měkká a křehká. V závislosti na ingrediencích může být směs sladká, kořeněná, bylinná nebo uzená. Vše záleží na tom, jakého účinku chcete dosáhnout. Níže se naučíte, jak marinovat žebra, aby se roztavila v ústech.

Jak připravit dobrou marinádu na žebra? Správná směs je klíčem k úspěchu

Výběr složek pro marinádu by neměl být náhodný. Měla by být věnována pozornost – něco kyselého, sladkého, kořeněného, ​​sůl a bylin. To vše pro namočení masa během grilování a udržení pružnosti.

Marinádové ingredience na 1,5 kg žeber:

  • 3 polévkové lžíce řepky nebo olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • lžíce octa jablečného moštu
  • 2 polévkové lžíce Dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • lžička uzeného pepře
  • Polovina lžičky papriky
  • lžička soli
  • půl lžičky pepře
  • 2 hřebíček česneku
  • Polovina lžičky sušeného tymiánu nebo rozmarýnu

Jak marinovat žebra, aby byla křehká? Nezapomeňte na to

Měkkost žeber je výsledkem směsi ingrediencí, ale také jeho časové akce.

  • Příliš krátká marinování kořením nepřinese hlubokou chuť. Dobře připravené maso by mělo odpočívat v marinádě po dobu nejméně 8 hodin a nejlépe přes noc v chladničce.

Metoda přípravy:

  1. V misce důkladně promíchejte všechny marinádové ingredience. Například můžete použít med nebo mixér k dosažení hladké a homogenní konzistence.
  2. Vyjměte polotovar z žeber (pokud je to viditelné). Díky tomu je marináda snazší proniknout do masa.
  3. Potom umístěte maso do velké mísy nebo uzavřené sáčky Ziploc. Nalijte směs a masírujte dobře do každé části žeber.
  4. Poté umístěte do ledničky po dobu nejméně 8 hodin (nejlépe celou noc). Maso můžete někdy smíchat nebo otáčet, abyste rovnoměrně marinovali.
  5. Před grilováním odstraňte maso z ledničky asi 30 minut, abyste dosáhli pokojové teploty. Pak se nebude pohybovat na grilu.

Grilujte nepřímo (tj. Ne přímo nad ohněm), zakryjte víko a pečte pomalu, přibližně 60-90 minut, v závislosti na tloušťce masa.

.

Dvě polévkové lžíce na pánvi a stávají se zázrakem. Maso bude stejně měkké jako máslo.

Nasekl jsem a vystoupil jako steak. Hosté nevěřili tomu, co jsem dal na gril.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *