Jak změkčit avokádo a nečekat několik dní? Může zmařit kulinářské plány. Obzvláště když sníte o krémové šíření nebo salátu. Naštěstí existuje několik osvědčených metod. Od přirozeného k vyjádření, které vám umožní vychutnat si zralé ovoce za několik desítek minut.

Foto: Shutterstock/Ivan Mateev
Avokádo je skutečná bomba zdraví.
- Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, draslík, vitamíny E a B. Současně se dokonale krmí a podporuje aktivitu srdce a nervového systému.
Mnozí z nás to pravidelně sáhnou – V salátech, rozpětí, toastech nebo smoothies. Problém začíná, když po řezání ovoce je jeho interiér stejně tvrdý jako kámen. Immver avokádo může zkazilo jakýkoli kulinářský plán. Jak tedy urychlit jeho zrání?
Tvrdé avokádo? Co můžete dělat? Přečtěte si o metodách, které skutečně fungují
Nejoblíbenější a nejbezpečnější metodou je nechat avokádo při teplotě místnosti. Proces zrání může trvat jeden až tři dny. Ale je to zcela přirozené. Pokud však chcete rychlejší výsledek, stojí za to použít trik papírového sáčku.
- Stačí hodit jablko nebo banán. Ethylen, který vylučuje, zrychluje změkčení ovoce.
Tepelné metody jsou stále k dispozici pro netrpělivé.
- Použijte troubu předehřetou na 100 ° C a ovoce nechte 5 až 10 minut.
- Na druhé straně zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 15-20 sekund.
- Můžete také použít trik s vroucí vodou a hliníkovou fólií.
Tyto metody však mírně ovlivňují chuť a strukturu masa. Proto stojí za to zvážit poslední možnost než denní praxe.
Které avokádo není vhodné k jídlu? Vyhněte se mu, i když to vypadá dobře.
- Ovoce, které vyzařují kyselé pachy nebo mají intenzivní hnědé, skvrnité maso, jsou rozbité.
- Černá vlákna a změna barvy jsou také nebezpečné, což naznačuje, že proces hniloby začal.
- Zajímavé je také avokádo, které je příliš silné, i když teoreticky „zdravé“. Může to také způsobit problémy. Jeho chuť může být hořká a její stravitelnost výrazně snížena, což může mít za následek žaludeční problémy.
Tlakový test zůstává ukazatelem bezpečné zralosti. Maso by mělo podlehnout mírně. Barva pod stonkem, zelená nebo nažloutlá je známkou dobrého avokáda. Brown je lepší odejít.
.
Co děláte, když je avokádo těžké? Stačí použít tento jednoduchý trik. Za chvíli zjemňuje
Mokré Halloumi už nikdy! Šéfkuchař odhalil trik pro dokonale křupavý sýr