Nejlepší polévka pro léto? Samozřejmě, květák! Tento recept miluje celou rodinu

Nejlepší polévka pro léto? Samozřejmě, květák! Tento recept miluje celou rodinu

).

Tradiční polévka z květáku je chutná nápadem na večeři. Jak dosáhnout nejlepší chuti a husté struktury? Objevte tajemství receptu, který zdědí v mnoha slovenských rodinách od generace po generaci.

Nejlepší polévka pro léto? Samozřejmě, květák! Tento recept miluje celou rodinu
Nejlepší polévka pro léto? Samozřejmě, květák! Tento recept je milován celou rodinou.
Foto: Shutterstock/Liliya Kandrashevich

Květák je zelenina, která pochází ze zelí nebo brokolice a která pochází do starověkého Řecka a Říma. Vzhledem k zemi původu byl květák původně nazýván Kyperským zelím. Naučíte se, jak připravit vynikající polévku květáku pomocí nejlepších ingrediencí. Bude chutnat stejně jako babička (nebo ještě lepší!).

Recept na polévku květáku. Nejlepší první kurz v horkém dni

Polévka z květáku je velmi zdravá, protože dodává plné proteiny, vitamíny (včetně vitamínů A, C, K, D a skupiny B), minerály, jako je železo, vápník, zinkový a draslík, stejně jako vlákniny, zdravé tuky a antioxidace. Co budete potřebovat k přípravě? Níže najdete seznam ingrediencí a metody přípravy.

Polévka květáku – ingredience:

  • 1/2 středně velkého květáku
  • 4 Brambory s velikostí střední velikosti
  • 1 kuřecí stehno
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/4 kořene celeru
  • 2 listy
  • 4 zrna nového pepře
  • 4-5 zrn černého pepře
  • 1 pl nasekaný koprovář
  • 2 pl nasekaných listů petrželky
  • 200 g 18% krém
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Pl mouka (extra)

Květavá polévka – jak ji připravit:

Umístěte kuřecí stehno do hrnce a nalijte ho asi 1,5 litru vody. Přidejte bobkové listy, nový pepř, zrna černého pepře a špetku soli. Vařte všechno na mírném ohni po dobu asi 30 minut, sbírejte usazeniny z povrchu. Potom oloupejte a nakrájejte na brambory, mrkev, petržel a celer. Přidejte je do vývaru a vařte dalších 15 minut. Rozdělte květák na růže a přidejte do hrnce. Vařte dalších 10-15 minut, dokud veškerá zelenina nezměkne.

Je čas zahušťovat polévku. Smíchejte krém s lžičkou mouky a malou horkou polévkou, která zahušťuje. Nalijte směs do hrnce a promíchejte. Vařte vše při nízkém ohni po dobu 2-3 minut, aniž byste se dostali k varu. Nakonec sůl polévku, aby chutnala a ochrana čerstvě mletým pepřem a přidejte nasekanou kopr a petrželku.

Nejlepší polévka pro léto? Samozřejmě, květák! Tento recept miluje celou rodinu
Polévka květáku je velmi zdravá, protože dodává tělo plně naplněným proteinem, vitamíny.
Foto: Shutterstock/fascinadora

Květavá polévka jako od babičky – jak sloužit?

Polévka z květáku se nejlépe podává horká, posypaná čerstvou petrželkou nebo koprem a doplněnou chlebem, jako je plátek chleba, krutony nebo houska. Můžete přidat čajovou lžičku másla nebo půl tvrdého vajíčka pro obohacení chuti. Tato polévka je poprvé vhodný na oběd nebo lehkou večeři.

.

Rychlá a krémová polévka, která se živí po dlouhou dobu. Jiné polévky se jí nemohou rovnat

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *