Pancakes patří mezi oblíbené jídlo Slovenků. Někteří lidé mají rádi pouze sladké verze s ovocem a polevou, jiní přijímají pouze suché palačinky. Nová verze tohoto klasického jídla – jogurtové palačinky – je však populární. V tomto receptu je mléko nahrazeno přírodním jogurtem, který dává jídlu jedinečnou chuť a chmýří. Představujeme jednoduchý způsob přípravy palačinek, které získávají srdce milovníků domácího pečení.

Foto: Shutterstock/Mariamaslova
Pancakes se obvykle připravují s mlékem nebo je někteří lidé připravují s podmáslí. Tyto dvě ingredience však můžete snadno nahradit svým oblíbeným přírodním jogurtem. Od klasické verze se budou lišit jen mírně, ale tato změněná chuť může být hitem zejména pro ty, kteří mají rádi sladké palačinky.
Yogurt Pancakes
Chcete -li připravit palačinky s přírodním jogurtem, potřebujete prakticky stejné ingredience jako pro klasickou mléčnou verzi. Klíčovou změnou je přidání sycené minerální vody, díky čemuž bude více načechraná.
K jejich přípravě můžete použít ingredience v následujících podmínkách:
- 2 vejce
- 150 g pšeničné mouky
- 1 lžíce cukru nebo prášku
- polovina lžičky prášku do pečiva
- Smažený olej
Chcete -li připravit jogurtové palačinky, nejprve smíchejte suché ingredience a poté přidejte jogurt, vodu a vejce. Celá věc musí být velmi důkladně smíchána s mixérem, aby nezůstaly žádné hrudky. Smíšené těsto je dovoleno odpočívat po dobu 15 až 30 minut.
Smažte palačinky na malém oleji z každé strany přibližně 2-3 minuty do zlatníka. V létě jim podávejte sezónní ovoce – borůvky, jahody nebo švestky nebo doplněné populárním tvarohem, smetanou nebo šlehačkou pro dezertní verzi.
.
Související články:
Neuvěřitelně načechrané palačinky s jahodami. Je těžké odolat a nejíst je všem
Roztaví se v ústech a potěší všechny. Čokoládová svátek svádí z prvního kousnutí.
Sledujte nás ve zprávách Google.