Před pečením namočte brambory. Francouzské hranolky budou křupavé z vnějšku a uvnitř měkké.

Před pečením namočte brambory. Francouzské hranolky budou křupavé z vnějšku a uvnitř měkké.

Křupavá kůra, máslo střední část – zní jako sen? Dokonce i hranolky z trouby mohou být takové. Co dělat, aby byl perfektní? Jeden jednoduchý postup a dvě ingredience vaření stačí k dosažení dokonalého výsledku.

Před pečením namočte brambory. Francouzské hranolky budou křupavé z vnějšku a uvnitř měkké.
Co dělat, aby byl perfektní? Jeden jednoduchý postup a dvě ingredience vaření stačí k dosažení dokonalého výsledku.
Foto: Shutterstock/Marta_Dabrowska

Perfektní hranolky z trouby začínají v obchodě. Klíčem k úspěchu je výběr správných brambor. Dokonalost bude dosaženo bramborami typu C. Před nalitím nakrájených brambor na podnos na pečení, dejte jim chvilku – Umístěte je do hrnce a chvíli vařte.

Před pečením by se měly hranolky vařit? Výsledek stojí za námahu

Ujistěte se, že hranolky budou chutnější a nerozpadnou se v horké vodě, Stačí do hrnce přidat lžíci octa a dvou bobkových listů. Neovlivní to chuť, ale způsobí, že se brambory „uzavírají“ a po pečení budou uvnitř božské křupavé a jemné.

Jak připravit domácí hranolky v troubě? Tato metoda zaručuje nejlepší vkus

Chcete -li připravit dokonalé hranolky v troubě, budete potřebovat:

  • 0,5 kg brambor
  • 1 polévková lžíce octa (můžete použít octa jablečného moštu)
  • rostlinný olej (1-2 polévkové lžíce, můžete přeskočit)
  • Sůl, 2 bobkové listy, oblíbené koření

Postup::

  1. V nádobě vařte vodu se solí, malým octem a bobkovým listem. Oloupejte brambory a nakrájejte na stejné tyčinky.
  2. Umístěte nakrájenou do vroucí vody. Vařte chvíli, dokud nejsou jemně flexibilní. Potom je vypusťte z vody a jemně uschněte na papírový ručník.
  3. Položte desku hliníkovým fólií nebo pekařským papírem a jemně otřete olejem.
  4. Vložte hranolky do misky, přidejte lžíci oleje a jemně posypte svým oblíbeným kořením. Několikrát protřepejte misku a smíchejte ingredience.
  5. Nalijte hranolky na podnos na pečení. Umístěte je do trouby zahřívané na 180 stupňů s funkcí vytápění nahoru dolů.
  6. Pečte je po dobu 20 minut. Poté zvýšíte teplotu na 200 stupňů a zapněte termoobeh. Pečeme po dobu 5-7 minut.

Podávejte hranolky s kečupem, omáčkou nebo jako oběd.

.

Recept přímo z Turecka. Je to pravděpodobně nejchutnější letní salát.

Jak připravit hranolky? Budou to božské křupavé, chutné a bez gramu tuku. Bílá složka je důležitá

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *