Roztaví se v ústech a potěší všechny. Čokoládová svátek svádí z prvního kousnutí.

Roztaví se v ústech a potěší všechny. Čokoládová svátek svádí z prvního kousnutí.

Čokoládová svůdce je – jak název napovídá – opravdu silný čokoládový dort. Je poněkud načechraný než sušenka, ale stále těžký, vlhký a jen posypaný čokoládou. Nechte se svádět a nebudete toho litovat. Je ideální pro větší příležitosti, ale také jednoduše pro kávu.

Roztaví se v ústech a potěší všechny. Čokoládová svátek svádí z prvního kousnutí.
Je ideální pro větší příležitosti, ale také jednoduše pro kávu.
Foto: Shutterstock/Zoryanchik

Pokud máte rádi cookies, musíte tento dort vyzkoušet. Čokoládová svůdce je vyšší verzí této klasiky. Zamiluje se do každého sladkého jazyka a může být podáván klasický, posypaný práškovým cukrem, ale také sezónním ovocem nebo kopcem zmrzliny.

Čokoládový svátek – seznam ingrediencí

  • 180 g Masla
  • 250 g hořké čokolády (70 % kakaa)
  • 4 vejce (velikost m)
  • 250 g hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g celozrnné mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • práškový cukr na dekoraci

Čokoládový svátek – recept

  1. Rozpusťte máslo v hrnci. Přidejte do ní drcenou čokoládu. Po chvíli se zastavte z hořáku.
  2. Když se čokoláda roztaví v horkém másle, smíchejte ingredience do hladké směsi. Nechte vychladnout (směs by měla zůstat kapalina, ale ne horká).
  3. Rozšlehejte teplotu vajíčka cukrem a vanilkovým extraktem. Nezachválujte příliš dlouho (jen dokud se cukr nerozpustí), abyste těsto nepřežili – mělo by to být pevné a pružné.
  4. Smíchejte vejce s chlazenou čokoládovou směsí. Svítí mouku spolu s pečivem a špetkou soli. Smíchejte do hladkého těsta.
  5. Těsto nalijte do formy s rozměry 23 × 23 cm lemovaných pekařským papírem.
  6. Umístěte plíseň do trouby zahřívanou na 180 ° C. Pečte asi 30-35 minut. Pečený dort by měl mít pevnou kůru. Maso by však mělo být měkké a pružné. Jeho stav si můžete zkontrolovat pomocí paličky – nesmí se držet surového těsta, ale po odstranění nesmí být zcela suchý.
  7. Umístěte pečený dort do boku, aby vychladl. Před podáváním jej můžete oprášit práškovým cukrem a podávat například vanilkovou zmrzlinou.

.

Těsto „3 šálky“ může také péct amatérské. Pečte to jednou a můžete si pamatovat recept na celý život.

Nejchutnější jablečné palačinky. S tímto nápojem jsou úžasně nadýchané

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *