Nejlepší sýr, jaký jsem kdy jedl. Prostě to připravíte doma. Je také vhodný pro sendviče pro Cheesecak.

Nejlepší sýr, jaký jsem kdy jedl. Prostě to připravíte doma. Je také vhodný pro sendviče pro Cheesecak.

Labneh je sýr, který pochází z Libanonu, ale je také konzumován v jiných zemích Středního východu a také v Řecku. Vyrábí se z řeckého jogurtu, má krémovou, lehkou konzistenci a je velmi všestranná, protože je vhodná pro sendviče, občerstvení a dezerty. Jak připravit Labneh doma?

Nejlepší sýr, jaký jsem kdy jedl. Prostě to připravíte doma. Je také vhodný pro sendviče pro Cheesecak.
Labneh je sýr, který pochází z Libanonu, ale je také konzumován v jiných zemích Středního východu a také v Řecku.
Foto: Shutterstock/Leila.Hijazi

Když jsem poprvé ochutnal Labneh, otevřel jsem dveře neznámým kulinářským zážitkům. Tento sýr se mi líbil natolik, že prakticky, kdykoli ho vidím v nabídce restaurace, chci si ho objednat. JE Delicious desetina, chutná skvěle s pitím, ale také se syrovou zeleninou nebo sušenkami.

Labneh – sýr, který připravíte z jedné suroviny. Do obchodu se již nevrátíte

Labneh může být docela snadné se připravit doma. Ačkoli je původně připraven z kyselého, pak vyhřívané a odstředěné mléko, existuje také jednodušší metoda. Musíte připravit několik potřebných věcí a místo v lednici.

  • Chcete -li uspět tento sýr na Středním východě, budete potřebovat řecký jogurt. Nejlepší je koupit ten, který neobsahuje přidané mléčné práškové, zahušťovače nebo příchutě.
  • Bude také zapotřebí síto lemované gázou, bavlněnou ručníkem nebo plenkou, abyste mohli odměnit syrovátku.

Metoda přípravy:

  1. Připravte tolik jogurtu, kolik se vejde do sítka (od 400 g jogurtu přichází přibližně 150 g sýra labneh).
  2. Nalijte síto vroucí vodou a počkejte, až se vychladne. Poté jej vyložte vybraným materiálem a opřete se o hrnec, ke kterému bude syrovátka kape.
  3. Přeložte jogurt do síta (můžete jej ochutnat svým oblíbeným kořením a solí) a svázat rohy materiálu. Můžete pomoci s gumovou kapelou nebo šňůrou. Balíček však nemusí být stlačen příliš silně.
  4. Umístěte celou strukturu do chladničky.
  5. Po 24 hodinách se vytvoří krémový sýr, ideální například pro malování sendvičů nebo jako svačinu.
  6. Po dvou nebo třech dnech se jeho konzistence mění a stává se silnějším. Poté bude vhodný například pro koláč sýr na sýr (namísto tvarohového sýra).

.

Související články:

Recept na chutný domácí tvaroh. Nepříte se k zakoupenému

Způsob přípravy krémových vajec. Tato metoda je nejlepší.

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *