Britský blogger ukázal, jak proměnit obyčejný Halloumi v křupavý zázrak připomínající kotle. Jen jeden jednoduchý krok a výsledek vás ohromí.

Foto: Shutterstock.com/riazahmed124
Halloumi je skvělý sýr – při smažení se neroztaví a má příjemnou slanou chuť. Bloggerka Amy Sheppard však přišla s metodou, která ho úplně posunula Nová úroveň. Jeho trik se skládá z vany ve vroucí vodě, díky které může být sýr převrácen do tenkých plátků. Po zabalení do trojnásobku získáte dokonale křupavý povrch s flexibilním interiérem.
Křupavý halloumi jako kotleta – jednoduchý a chutný
Výsledek připomíná klasickou smaženou kotletu, ale bez masa. Cutlets jsou zlaté, příjemně křupavé a uprostřed krásně tahají. Ideální chuť s hranolkami a saláty, ale také skvěle pracují v housce jako vegetariánský hamburger.
Rychlý recept na Halloumi Chops
Potřebujete (pro 4 kotlety):
- 2 Halloumi Cubes
- 1 vejce
- 60 g mouky
- 100 g psoriázy kukuřice
- rostlinný olej pro smažení

Foto: Shutterstock.com/julie208
Na pikantní med:
- 130 g medu
- 1 čajová lžička chili vločky
- 1 lžička octa
Postup::
- Každou kostku sýra rozřízněte podélně. Plátky vložte do vroucí vody po dobu 20 minut.
- Postupně vyjměte, umístěte mezi papírové ručníky a jemně se vaňte.
- Zabalte se do mouky, vejce a drcených kukuřičných lupínků.
- Smažte 2-3 minuty od každé strany po zlatníka.
- Smíchejte med, chilli a ocet, krátce vařte.
- Podávejte s hranolkami a salátem, nalijte kořenitý med.
Kořenitý med vytváří perfektní kontrast s křupavým panelem a slaným sýrem. Sladká hořící námraza je skutečným vyvrcholením tohoto jednoduchého, ale působivého jídla.
.
Nejzdravější sýry světa: Tyto dva si můžete také koupit na Slovensku!
Vedete si stravu, ale nechcete se vzdát sýra? Tyto čtyři druhy budou během snížení fungovat dobře