Pijte místo čaje – tento domácí nápoj vede metabolismus a pomáhá vám konečně zhubnout

Pijte místo čaje - tento domácí nápoj vede metabolismus a pomáhá vám konečně zhubnout

Tento nápoj jsme věděli po staletí, ale jen málo lidí ví, jaký příznivý účinek může mít na hubnutí a zdraví střev. Kefir je osvěžující fermentovaný nápoj, který podporuje trávení, urychluje metabolismus a prospívá imunitě. A nejlepší na tom je, že ji můžete snadno připravit doma.

Pijte místo čaje - tento domácí nápoj vede metabolismus a pomáhá vám konečně zhubnout
Kefir je přírodní probiotika, která může nahradit čaj nebo sladké nápoje a pomoci při hubnutí.
Foto: Shutterstock/Madeleine Steinbach

Jak vzniká štětec?

Kefir je mírně šumivý mléčný nápoj, který je produkován fermentací mléka pomocí zrna kefiru – shluky bakterií mléčné kyseliny a kvasinek. Původně byl připraven pastýři na Kavkaze v kožených taškách zavěšených u dveří, aby se promíchaly pohybem projíždějících lidí.

Dnes je Kefir nejčastěji vyroben z kravského mléka, ale je také možné používat ovce, kozy, rýži, kokosové nebo sójové mléko. Fermenting je nápoj, který vypadá jako jogurtský nápoj, ale má mnohem bohatší složení a účinky.

Nutriční hodnoty kefíru

Kefir je nízká -kalorie, má nízký glykemický index a obsahuje širokou škálu živin:

  • 51 kcal 100 g
  • 4,7 g uhlohydrátů
  • 3,4 g proteinu
  • 2 g Tukov

Kromě toho poskytuje aminokyseliny, vitamíny A, D, K, Skupina B a důležité minerály – vápník, hořčík, fosfor a draslík.

Proč pít kartáč? Výhody pro trávení, hmotnost a nervy

Kefir je přirozené probiotika, že:

  • Podporuje trávení
  • Reguluje peristaltiku střeva
  • Zrychluje metabolismus
  • Zlepšuje absorpci živin (proteiny, cukry, vápník)
  • pomáhá snižovat krevní tlak a cholesterol
  • posiluje imunitu a působí antibakteriální
  • Uklidňuje nervový systém

Kromě vnitřního používání může být také použit z vnější strany – chlazený kartáč pomáhá při spálení, hydrátech a urychlení hojení kůže.

Kdy potřebujete být opatrní?

Přestože Kefir přináší mnoho výhod, není pro každého vhodný. Měli by se tomu vyhnout:

  • osoba s alergie na mléčné bílkoviny nebo s úplnou intolerance laktózy
  • Lidé s žaludeční a duodenální vředy
  • Pacienti s akutní zánět slinivky břišní
  • Diabetici – Obzvláště když jste si koupili Kefir s přidaným cukrem (štítky je třeba pečlivě číst)

Jak vyrobit domácí kefir?

K přípravě domácího kefiru budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce zrna kefiru (také známé jako tibetské houby)
  • 1 litr kravského mléka
  • gáza a velká kontejner

Postup::

  1. Nalijte mléko do sklenice, přidejte zrna kefiru a smíchejte dřevěnou lžičkou.
  2. Zakryjte gázu a nechte stát při teplotě místnosti po dobu 24-48 hodin.
  3. Chcete -li to urychlit, můžete mléko zahřát na asi 40 ° C a nechat ho kvasit pouze 8 hodin.
  4. Po fermentaci projděte kartáč plastovým sítem do mísy.
  5. Zbývající zrna umístěte do čerstvého mléka – takže můžete tento proces opakovat znovu a znovu.

Použití kefiru v kuchyni

Pijte místo čaje - tento domácí nápoj vede metabolismus a pomáhá vám konečně zhubnout
Kefir ve sklenici se semínkami lnu a banány – zdravý nápoj plný probiotik, vlákniny a energie po celý den.
Foto: Shutterstock/Anelerim
  • Jako základ koktejlu s ovocem
  • V kombinaci s ovesnou vlohou
  • Jako přísada v palačinách, muffinech, palačinách nebo dortech
  • Jako základ studených polévek a omáček
  • do domácí zmrzliny

Související články:

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *