Bramborové palačinky a cukety jsou bohatší variantou tradičních bramborových palačinek. Mírně se liší od chuti, ale mají vyšší nutriční hodnotu a jsou také aromatičtější a křupavější se správným smažením. Ideální na oběd nebo večeři.

Foto: Shutterstock/Elena Shashkina
Hledáte nápad na oběd nebo večeři? Vytvořte palačinky z brambor a cukety – tento recept je vždy úspěšný, dělám to velmi často v létě. Líbí se mi chuť těchto patties a jejich všestrannost. Můžete jim podávat, jak se vám líbí, s krémem, salátem nebo dokonce s masovým guláš. Vždy budou chutné a bohaté.
Pancakes z brambor a cukety – ingredience
- 500 g brambor
- 2 cukety
- 2–3 polévkové lžíce mouky
- 2 vejce
- 2-3 hřebíček česneku
- sůl, pepř (podle chuti)
- Mast (pro smažení)
Metoda přípravy:
- Oloupejte brambory a cukety. Potom nastrouhejte zeleninu na středně řezatel. Směs.
- Posypte solí a složte ji do sítka. Umístěte ji na misku. Nechte zeleninu po dobu nejméně čtvrtiny hodiny.
- Opatrně vylijte šťávu, kterou zelenina uvolnila. Udržujte škrob, který se usadil na dně.
- Přeložte brambory cuketou do misky škrobu. Poté přidejte dvě vejce a stlačené stroužky česneku. Smíchejte všechno.
- Přidejte mouku do rostlinné směsi – dost na to, aby palačinky z hmoty vyrobily, ale ne příliš silné.
- Poté těsto na palačinky dochlužte solí a pepřem.
- Zahřejte malé množství sedla na pánvi. Naneste 2-3 porce těsta (každá sestávající z 2-3 polévkových lžic) a vytvořte oválné palačinky. Smažte do zlatohnědé, přibližně 2 minuty od každé strany.
- Smažené palačinky složte na desku papírovým ručníkem, abyste absorbovali přebytečný tuk. Toto smažte celé těsto.
Pancakes můžete podávat z brambor a cukety a také obyčejné bramborové palačinky – se spoustou krému, česnekového ponoření, gulášů, k vašemu vkusu.
.
Související články:
Češi přidávají něco, o čem Slovenští nebudou ani myslet. Bramborové palačinky voní po celém domě.
Recept na bramborové palačinky. Nastrouhejte brambory metodou 1: 1. Budou tenké a velmi křupavé.
Sledujte nás ve zprávách Google.