Smíšená vejce jsou velmi populární jídlo, které nejčastěji jíme k snídani. Příprava se nezdá být obtížná. Je však třeba se vyhnout určitým chybám, pro které může být toto jídlo příliš suché. Jak připravit vejce jako perfektní? Odpovíme.

Foto: Shutterstock/Siamionau Pavel
Jak připravit vejce tak, aby nebyla příliš suchá? Vyhněte se těmto chybám
Pro milovníky snídaně jsou vejce často nedílnou součástí stravy. Fittenant a smažená vejce se často podávají na desce doprovázené různými ingrediencemi, které mohou výrazně zdůraznit jejich chuťové vlastnosti. Je to jednoduché jídlo, které se vyrovná s vařením amatérů.
Navzdory skutečnosti, že příprava smíšených vajec se nezdá být náročným úkolem, Je dobré se vyhnout určitým chybám, díky nimž je oblíbená snídaně příliš suchá.

Foto: Shutterstock/MGPL
- Především je lepší smažit vejce při menším ohni. Větší plamen způsobí, že se vejce srazí příliš rychle, takže celé jídlo nadýchané a měkké.
- Pečení vejce může také ztratit mnoho cenných vitamínů.
- Další chybou je použití příliš malého množství tuku – Je třeba poznamenat, že uvolněné máslo je nejvhodnější pro smažení (má vyšší teplotu kouře než klasické máslo).
Nejlepší způsob, jak vyrobit krémová vejce
Načechraná krémová smíšená vejce jako oblak jsou snem mnoha hladových lidí. Bohužel jsou často příliš tuhé a suché. Existuje však určitá technika smažení, Díky tomu můžete připravit božská vejce, jejichž chuť vás jednoduše ohromí.
Zde je nejlepší způsob, jak připravit krémová vejce:
- Nejprve zahřejte 1 polévkovou lžíci másla při malém ohni.
- Poté, když se tuk roztaví, rozbijte 3 vejce do pánve.
- A nyní nejdůležitější věc – mísíme pouze bílé, necháváme žloutky na našich místech. Dávejte pozor, abyste je nezlomili.
- Smažení nad nízkým teplem může trvat trochu déle, ale výsledek stojí za to. Když zjistíme, že šlehačští bílí jsou již hotové, můžeme je smíchat s žloutky, které jsme zatím nechali na místě.
- Míchejte asi 15 sekund a poté vypněte oheň.
Mlolnici pečené na „polosmilce“ kombinují s bílými a dělají z vajec skutečnou kulinářskou práci. Konzistence jídla bude ideální a chuť přímo vynikající.
A samozřejmě, připravená vejce se solí a pepřem. Můžete to udělat na začátku nebo na konci. Skvělé pro pažitku a čerstvý chléb -máslové máslo.
Existuje mnoho různých typů smíšených vajec. Někteří k nim přidávají mléko nebo krém. Jiná vejce smaží v oleji nebo tuku z klobásy. Doporučujeme však vyzkoušet některé nekonvenční ingredience, díky kterým jídlo výrazně získá chuť.
- Jednou z takových složek je kari. Při přípravě vajec stačí přidat půl lžičky tohoto koření, aby se celé jídlo stalo originálním orientálním vkusem. Celek může být doplněn nasekaným čerstvým koriandrem a těm, kteří se nelíbí této bylině, se doporučuje nahradit ho naší domovskou petrželkou.
- Do vaječné omelety můžete také přidat kuřata. Populární houby mnoha slovenců se pomalu začínají objevovat v lese.
- Zajímavou volbou se zdá, že je vaječná omeleta s chřestem.
- Toto snídaňové jídlo lze doplnit strouhaným sýrem, jako je parmezán nebo Grana Padano.
.
Související články:
Už nedělám „obyčejnou“ pečení. Přidávám tajnou složku. Je nadýchaný jako cloud
.