Těsto „3 šálků“ může amatér manipulovat. Pečte to jednou a můžete si pamatovat recept na celý život.

Těsto „3 šálků“ může amatér manipulovat. Pečte to jednou a můžete si pamatovat recept na celý život.

Nemáte váhu kuchyně? Nevadí. Ověřený recept na jogurt dortu vám umožňuje měřit složky s konvenčními brýlemi. Je to jednoduché, rychlé a vždy úspěšné, i když pečíte pouze na svátky. Od trouby odstraníte voňavý a načechraný dezert.

Těsto „3 šálků“ může amatér manipulovat. Pečte to jednou a můžete si pamatovat recept na celý život.
Nemáte váhu kuchyně? Nevadí. Ověřený recept na jogurt dortu vám umožňuje měřit složky s konvenčními brýlemi.
Foto: Shutterstock/Sergii Koval

Toto těsto nazývám „3 šálky“, protože je tolik mouky měřit s běžným jogurtovým balením. Není potřeba žádná váha, není potřeba žádná kalkulačka, stačí trochu chuti a několik ingrediencí z kuchyňské skříně. Rád přidávám sezónní ovoce, jako jsou borůvky, maliny, rybíz a dokonce i zmrazené třešně. Toto těsto vždy uspěje a jeho příprava trvá méně času než pití kávy. Ideální pro líné odpoledne, piknik nebo neočekávanou návštěvu hostů.

Načechrané jogurtové těsto. Klasické pečivo ve verzi ovoce

Toto těsto vzrušuje se svou strukturou, je lehké, měkké a jemně pružné. Díky přidanému jogurtu si po dlouhou dobu udržuje svěžest a ovoce mu dává sladkost a barvu. Můžete mu podávat práškový cukr, citronovou polevu nebo jednoduše bez něčeho.

Složení:

  • 360 g pšeničné mouky (3 šálky po 120 g)
  • 120 g přírodního jogurtu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 120 g Cukru
  • 3 vejce
  • 2 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
  • lžička vanilkového extraktu
  • kůra od jednoho citronu
  • 200 g bobulí (čerstvé nebo zmrazené)
  • špetka soli

Protiviální jogurtové těsto s ovocem. Recept krok za krokem

Toto těsto je klasikou v rychlé verzi. Nevyžaduje mixér, vážení ingrediencí nebo speciálních dovedností. Jen jedna miska, lžíce a sklenice jogurtu. A výsledek? Zmizí rychleji než pečené.

Metoda přípravy:

Všechny složky by měly mít pokojovou teplotu, takže je odstraňte z ledničky nejméně 30 minut před pečením.

  1. Opláchněte bobule a poté uschněte, pokud používáte zmrazené, neztrácejte je předem, ale jemně je posypte moukou.
  2. Nalijte jogurt do velké mísy, přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Důkladně promíchejte šlehačkou nebo lžičkou. Poté přidejte cukr, mouku, prášek do pečiva a sůl. Míchejte, dokud se nesjednotí, nedělejte to příliš dlouho, abyste zabránili těsto naplnit vzduch.
  3. Položte talíř pečením. Potom nalijte polovinu těsta a rovnoměrně ho rozprostřete. Polovinu bobulí posypte nahoře. Nalijte zbytek těsta a znovu posypte zbývajícím ovocem.
  4. Umístěte do trouby zahřívané na 180 ° C a pečte 40-45 minut, dokud povrch nezhnědne a špíz uvíznutý do středu nevyjde suché.
  5. Po pečení nechte dort úplně vychladnout. Před podáváním nebo nalití citronovou polevou posypte práškovým cukrem. Pokud dáváte přednost dezertní verzi, můžete přidat SIP před pečením.

.

Smíchejte jednoduchý krém a nalijte jahody. Dezert hodný královského soudu

Nejchutnější jablečné palačinky. S tímto nápojem jsou úžasně nadýchané

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *