Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.

Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.

Pečení brambor je na první pohled na jednoduchou záležitost, ale abychom byli dokonalí, musíme to trochu vyzkoušet. Existuje jeden trik, díky kterému jsou suché. Budou příjemně křupavé z vnějšku a uvnitř měkké. Jak připravit pražené brambory?

Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.
Foto: Shutterstock/Annystudio

Brambory, hned vedle cibule, jsou zelenina, bez níž bychom nemohli dělat v kuchyni. Jsou vhodné pro téměř všechno a lze je jíst v různých formách – vařené, smažené nebo pečené. A pečené jsou skvělou volbou pro zaneprázdněné lidi. Rychle se připravují a jsou tak chutné, že si je všichni členové domácnosti budou užívat. Jak péct brambory? Přinášíme vám nejlepší způsob.

Jak připravit pražené brambory tak, aby nebyly suché? Domov je bude ochutnat a budou chtít razítko

Pečené brambory lze jíst s přílohou masa, ryb nebo zeleniny. Jsou také velkou pochoutkou, pokud z nich uděláme hranolky. Někdy však mají tendenci být suché a nelíbí se jim, jak by měli. Jak tomu zabránit? Ukázalo se to Jen udělejte jednu věc před pečením a budou perfektní.

  • Před vložením brambor do trouby je odloupněte a vložte je do vody.
  • Do kilogramu přidejte polovinu lžičky soli a při vaření je nechte v ohni asi pět minut.

Brambory připravené tímto způsobem jsou ideální pro pečení. Nebudou sušeny a uvnitř zůstanou měkké. Nakrájejte je na čtvrtiny nebo hranolky. Co je ochutnat? V zásadě můžete použít jakékoli oblíbené koření, ale kombinace Marjoramu, česneku a sušené cibule dá jídlo ještě výraznější chuť.

.

Související články:

Nastřístl jsem cuketu na Střívenec a přidal neobvyklou složku. Jsou lepší než tradiční fasherie

Jedna sušenka nestačí. Uvidíte se po prvním kousnutí.

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *