Červen je vrcholem mladé mrkvové sezóny. Pak je nejchutnější, takže tento okamžik použijte a připravte jej jako přílohu. I když se to zdá jednoduché, jedna složka je dostatečná pro změnu vašeho vkusu. Zjistěte, co přidat do vařené mrkve, aby byla chutnější než kdy jindy.

Foto: Shutterstock/hrecheniuk oleksii
Jak si vybrat nejlepší mrkev?
První věc, která bude naše mrkev chutná, je volba správné zeleniny. Pokud jste na trhu nebo v obchodě, podívejte se na zeleninu nakoupenou opatrně.
- Nejprve se ujistěte, že mrkev je pevná a hladká.
- Měl by také mít intenzivní oranžovou barvu.
- Dobrým ukazatelem kvality zeleniny bude. Samozřejmě, pokud je na tom. Mělo by to být svěží a jasně zelené.
Kterému mrkvi bychom se měli vyhnout?
- Spíše si nekoupíme zeleninu, která má praskliny, skvrny nebo dokonce vrásčenou pokožku.
Když jsme si koupili perfektní mrkev, můžeme se přesunout na vaření.
Vařenou mrkev posypte. Nikdy jsi nejedl tak dobré
Začněte mytí, sušení a loupání mrkve. Ačkoli se celý proces vaření nezdá být složitý, jsou to malé věci, které odlišují dobrá jídla od vynikající. Je to naše tajná složka, která je taková změna ve hře.
Nakrájejte mrkev na menší kousky a pamatujte, že čím je silnější, tím déle ji musíte vařit. Kromě toho je vařená mrkev kašovitá a prostě nechutná.

Foto: Shutterstock/pixel-shot
Jaká je tajná složka? Polovina lžičky tymiánu, která je nejlepší přidat uprostřed vaření. Tento vkus potěší všechny!
.
Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.
Tato obyčejná zelenina je ministerstvem zdravotnictví. Co může mrkev ve vašem těle dělat?