Recept na chutný domácí tvaroh. Nepříte se k zakoupenému

Recept na chutný domácí tvaroh. Nepříte se k zakoupenému

Někteří ho milují, jiní se mu vyhýbají. Pro mnohé je to klasická snídaně, způsob lehkého oběda nebo zdravá večeře. Tvrzení – jednoduché, ale velmi výživné. Věděli jste však, že si to můžete udělat sami doma, bez jakýchkoli konzervačních látek, přesně vkusu a konzistence, která se vám líbí? Zde je recept, který se nikdy nebude chtít vrátit do hotových výrobků z police v obchodě.

Recept na chutný domácí tvaroh. Nepříte se k zakoupenému
Domácí verze neobsahuje zahušťovače a další složky, které často končí v průmyslových výrobcích.
Foto: Shutterstock/Rimma Bondarenko

Proč dělat tvaroh doma?

Protože máte úplnou kontrolu nad tím, co jíte. Domácí verze neobsahuje zahušťovače a další složky, které často končí v průmyslových výrobcích. Turn můžete také přizpůsobit své preference – více či méně kyselý, s hustou krémem nebo lehkou verzí s jogurtem.

Co budete potřebovat?

Seznam složek je krátký a konkrétní:

  • 2 litry mléka – nejlépe čerstvé, nepasterizované nebo pasterizované při nízké teplotě. UHT mléko bohužel není vhodné
  • 2-3 polévkové lžíce zakysané smetany nebo přírodního jogurtu-jako bakteriální startér
  • 1/2 tablety Rennetu (lze zakoupit v lékárně nebo na internetu) nebo citronovou šťávu – v závislosti na tom, jak se chcete oženit
  • Špetka soli – volitelné
  • gáza, síto a hrnec
Recept na chutný domácí tvaroh. Nepříte se k zakoupenému
Jak vyrobit domácí tvaroh?
Foto: Shutterstock/Udder
  1. Zahřejte mléko. Nalijte mléko do hrnce a pomalu zahřejte na teplotu přibližně 30 – 32 ° C. Je to důležité – příliš vysoká teplota bakterií zabíjí, příliš nízký proces zpomaluje. Kuchyňský teploměr usnadní vaši práci, ale není to povinné – mléko by mělo být teplé, ale ne horké.
  2. Přidejte bakterie. Přidejte smetanu nebo jogurt a mírně promíchejte. Odstraňte hrnec na teplé místo na několik hodin (nejlépe 6-8)-může být zabalen do ručníku. Během této doby mléko smažit a mírně zhoustne.
  3. Přidejte rennet nebo citronovou šťávu. Pokud používáte Rennet, rozpusťte ji předem v malé vodě a přidejte do mléka. Pokud se rozhodnete pro citronovou šťávu–2-2 polévkové lžíce stačí. Po přidání se nemíchejte příliš intenzivně, jemně nebo dvakrát jemně míchejte.
  4. Počkejte na syrovátku. Asi po několika minutách se mléko začne vysrážet. Měla by být vytvořena záležitost podobná želé – to je znamení, že vše jde podle plánu.
  5. Střih. Pomocí nůž nebo lžíce nakrájejte směs na mřížku, jemně promíchejte. Nechte stát dalších 30 minut – tvaroh je oddělen od syrovátky.
  6. Nechte kapat. Rozložte síto gázou, nalijte všechno a nechte ho kapat. Pokud chcete krémovou tvaroh, nechte ho kapat kratší dobu (10-15 minut). Pokud dáváte přednost sušičce, nechte ji vypustit déle.
  7. Přidejte krém. Nakonec složte hrudky do mísy a přidejte čerstvý 12-18% krém. Můžete také použít přírodní jogurt nebo kefir – v závislosti na efektu, kterého chcete dosáhnout.

Chutné variace

Home Cottage Cheese chutná skvěle s klasickým – pažitky, ředkvičky, sůl a pepř. Ale nebojte se experimentovat.

Vyzkoušejte sladkou verzi s medem a ořechy, přidejte své oblíbené byliny nebo ji smíchejte s pestem – Neexistují žádné limity. Je to skvělý a zdravý základ, který získá jakýkoli chuť.

.

Související články:

Jíš tvaroh? Přidejte toto příslušenství a váš mozek a střeva vám děkují

Připravte si lahodné palačinky pro chaty za 10 minut. Zmizí ze stolu ještě rychleji

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *