Někteří ho milují, jiní se mu vyhýbají. Pro mnohé je to klasická snídaně, způsob lehkého oběda nebo zdravá večeře. Tvrzení – jednoduché, ale velmi výživné. Věděli jste však, že si to můžete udělat sami doma, bez jakýchkoli konzervačních látek, přesně vkusu a konzistence, která se vám líbí? Zde je recept, který se nikdy nebude chtít vrátit do hotových výrobků z police v obchodě.

Foto: Shutterstock/Rimma Bondarenko
Proč dělat tvaroh doma?
Protože máte úplnou kontrolu nad tím, co jíte. Domácí verze neobsahuje zahušťovače a další složky, které často končí v průmyslových výrobcích. Turn můžete také přizpůsobit své preference – více či méně kyselý, s hustou krémem nebo lehkou verzí s jogurtem.
Co budete potřebovat?
Seznam složek je krátký a konkrétní:
- 2 litry mléka – nejlépe čerstvé, nepasterizované nebo pasterizované při nízké teplotě. UHT mléko bohužel není vhodné
- 2-3 polévkové lžíce zakysané smetany nebo přírodního jogurtu-jako bakteriální startér
- 1/2 tablety Rennetu (lze zakoupit v lékárně nebo na internetu) nebo citronovou šťávu – v závislosti na tom, jak se chcete oženit
- Špetka soli – volitelné
- gáza, síto a hrnec

Foto: Shutterstock/Udder
- Zahřejte mléko. Nalijte mléko do hrnce a pomalu zahřejte na teplotu přibližně 30 – 32 ° C. Je to důležité – příliš vysoká teplota bakterií zabíjí, příliš nízký proces zpomaluje. Kuchyňský teploměr usnadní vaši práci, ale není to povinné – mléko by mělo být teplé, ale ne horké.
- Přidejte bakterie. Přidejte smetanu nebo jogurt a mírně promíchejte. Odstraňte hrnec na teplé místo na několik hodin (nejlépe 6-8)-může být zabalen do ručníku. Během této doby mléko smažit a mírně zhoustne.
- Přidejte rennet nebo citronovou šťávu. Pokud používáte Rennet, rozpusťte ji předem v malé vodě a přidejte do mléka. Pokud se rozhodnete pro citronovou šťávu–2-2 polévkové lžíce stačí. Po přidání se nemíchejte příliš intenzivně, jemně nebo dvakrát jemně míchejte.
- Počkejte na syrovátku. Asi po několika minutách se mléko začne vysrážet. Měla by být vytvořena záležitost podobná želé – to je znamení, že vše jde podle plánu.
- Střih. Pomocí nůž nebo lžíce nakrájejte směs na mřížku, jemně promíchejte. Nechte stát dalších 30 minut – tvaroh je oddělen od syrovátky.
- Nechte kapat. Rozložte síto gázou, nalijte všechno a nechte ho kapat. Pokud chcete krémovou tvaroh, nechte ho kapat kratší dobu (10-15 minut). Pokud dáváte přednost sušičce, nechte ji vypustit déle.
- Přidejte krém. Nakonec složte hrudky do mísy a přidejte čerstvý 12-18% krém. Můžete také použít přírodní jogurt nebo kefir – v závislosti na efektu, kterého chcete dosáhnout.
Chutné variace
Home Cottage Cheese chutná skvěle s klasickým – pažitky, ředkvičky, sůl a pepř. Ale nebojte se experimentovat.
Vyzkoušejte sladkou verzi s medem a ořechy, přidejte své oblíbené byliny nebo ji smíchejte s pestem – Neexistují žádné limity. Je to skvělý a zdravý základ, který získá jakýkoli chuť.
.
Související články:
Jíš tvaroh? Přidejte toto příslušenství a váš mozek a střeva vám děkují
Připravte si lahodné palačinky pro chaty za 10 minut. Zmizí ze stolu ještě rychleji
Sledujte nás ve zprávách Google.