Pečená vepřová panenka je měkké, šťavnaté a chutné maso, které chutná skvěle bez ohledu na sezónu. Málokdo však připravuje toto jídlo s nádivkou, což je velká chyba, protože může doslova explodovat vaše chuťové pohárky. Rodina a hosté budou touto formou správy masa překvapeni.

Foto: Shutterstock/Rina Ermakova
Recept na pečenou vepřovou panenku s nádivkou houby.
Pečená vepřová panenka je pro mnohé slavnostní jídlo, ale stojí za to ji připravit v jakýkoli jiný den. Zaručujeme, že díky své vůni a chuti se tento recept velmi rychle stává populární ve vaší kuchyni. Rodina a přátelé vás doslova požádají o další porce. Poradíme vám, jak připravit vepřovou panenku s nádivkou houby.
Složení:
- 1 kg vepřové panenky
- 12 plátků slaniny
Komponenty na marinádu:
- 1/3 sklenice rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce kečupu nebo rajčatové omáčky
- 2 lžičky hořčice
Složky pro plísňové plnění:
- 250 g hub
- 1 cibule
- 1 mrkev
- Koření – sůl, mletá černý pepř, sladký pepř, granulovaný česnek
- 100 ml vody
- 2 polévkové lžíce drobků chleba
- 50 g jakéhokoli strouhaného sýra
Recept na pečenou vepřovou panenku s nádivkou houby. Postup přípravy krok za krokem
- Nakrájejte cibuli na jemné proužky. Vyčistěte houby a poté nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte mrkev na jemné kostky, ale je lepší ji hromadit, například na silné štěkání.
- Poté smažte cibuli, mrkev a houby na pánvi. Přidejte všechna koření a občas promíchejte.
- Nalijte vodu a pak vařte, dokud zelenina nezměkne.
- Vyjměte náplň z pánve a složte ji do mísy. Přidejte do ní strouhanku a sýr.
- Vezměme si vepřovou panenku. Uprostřed masa po celé délce proveďte velký řez a vložte do něj houby.
- Maso čistěte marinádou. Dejte plátky slaniny vedle sebe. Umístěte na ně vepřovou panenku a poté slaninu zabalte.
- Zabalte papírem nebo hliníkovou fólií. Pečte hodinu při 180 stupních. Po této době odstraňte fólii a pečte 20 minut.
Podáváme například s bramborami a oblíbeným salátem. Dobrý vkus!
.
Došel mi vejce a riskoval jsem to. Trojota je křupavá a nedrží se
Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda
Sledujte nás ve zprávách Google.