Tak pečená vepřová panenka doslova taje na jazyku. Rodina bude prosit o další část.

Tak pečená vepřová panenka doslova taje na jazyku. Rodina bude prosit o další část.

Pečená vepřová panenka je měkké, šťavnaté a chutné maso, které chutná skvěle bez ohledu na sezónu. Málokdo však připravuje toto jídlo s nádivkou, což je velká chyba, protože může doslova explodovat vaše chuťové pohárky. Rodina a hosté budou touto formou správy masa překvapeni.

Tak pečená vepřová panenka doslova taje na jazyku. Rodina bude prosit o další část.
Málokdo připravuje toto jídlo s nádivkou, což je velká chyba, protože může doslova explodovat vaše chuťové pohárky.
Foto: Shutterstock/Rina Ermakova

Recept na pečenou vepřovou panenku s nádivkou houby.

Pečená vepřová panenka je pro mnohé slavnostní jídlo, ale stojí za to ji připravit v jakýkoli jiný den. Zaručujeme, že díky své vůni a chuti se tento recept velmi rychle stává populární ve vaší kuchyni. Rodina a přátelé vás doslova požádají o další porce. Poradíme vám, jak připravit vepřovou panenku s nádivkou houby.

Složení:

  • 1 kg vepřové panenky
  • 12 plátků slaniny

Komponenty na marinádu:

  • 1/3 sklenice rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce kečupu nebo rajčatové omáčky
  • 2 lžičky hořčice

Složky pro plísňové plnění:

  • 250 g hub
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • Koření – sůl, mletá černý pepř, sladký pepř, granulovaný česnek
  • 100 ml vody
  • 2 polévkové lžíce drobků chleba
  • 50 g jakéhokoli strouhaného sýra

Recept na pečenou vepřovou panenku s nádivkou houby. Postup přípravy krok za krokem

  1. Nakrájejte cibuli na jemné proužky. Vyčistěte houby a poté nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte mrkev na jemné kostky, ale je lepší ji hromadit, například na silné štěkání.
  2. Poté smažte cibuli, mrkev a houby na pánvi. Přidejte všechna koření a občas promíchejte.
  3. Nalijte vodu a pak vařte, dokud zelenina nezměkne.
  4. Vyjměte náplň z pánve a složte ji do mísy. Přidejte do ní strouhanku a sýr.
  5. Vezměme si vepřovou panenku. Uprostřed masa po celé délce proveďte velký řez a vložte do něj houby.
  6. Maso čistěte marinádou. Dejte plátky slaniny vedle sebe. Umístěte na ně vepřovou panenku a poté slaninu zabalte.
  7. Zabalte papírem nebo hliníkovou fólií. Pečte hodinu při 180 stupních. Po této době odstraňte fólii a pečte 20 minut.

Podáváme například s bramborami a oblíbeným salátem. Dobrý vkus!

.

Došel mi vejce a riskoval jsem to. Trojota je křupavá a nedrží se

Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *