Smíchejte jednoduchý krém a nalijte jahody. Dezert hodný královského soudu

Smíchejte jednoduchý krém a nalijte jahody. Dezert hodný královského soudu

Když je sezóna jahody, hledáme složku, která se perfektně hodí. Přestože cukr nebo šlehačka vytváří jednoduchý dezert, vždy se raději vracím k krému „Chantilly“. Je stejně lehký jako mrak, krém s vanilkovou chutí. Je to jeden z nejjednodušších krémů, který je třeba připravit, a zároveň je velmi elegantní.

Smíchejte jednoduchý krém a nalijte jahody. Dezert hodný královského soudu
Načechraný, světlo, ideální pro ovoce, polibek, chladný tvarohový nebo zdobení. Vytvářím triviální, ale vynikající dezert.
Foto: Shutterstock/Paulo Vilela

Příprava krému „Chantilly“ je pro mě čistým potěšením. I když ho připravuji na ovoce každý den, bez váhání bych to předal nejelegantnějšímu stranu. Vše, co musíte udělat, je chlazený krém, malý prášek a vanilku. Je načechraný, lehký, ideální pro ovoce, polibek, studený tvarohový nebo pro zdobení. V létě však ráda přidávám do jahod. Vytvářím triviální, ale vynikající dezert.

Krém „Chantilly“ – Royal Dezert

„Chantilly“ je krém francouzského původu. Podle legendy byla založena v 17. století na hradě Chantilla poblíž Paříže, odkud pochází její jméno. Vynález receptu je připisován Cook François Vatel – pán obřadu a šéfkuchaře u soudu.

Je to klasika francouzských cukrovinek a jeden z receptů, které získaly globální slávu. Krém „Chantilly“ je nyní plný Éclaira, ovocných koláčů, pusinků nebo profiterolky.

Někteří to používají na sladkou snídani a dezerty – vafle, palačinky, zmrzlinu nebo ledovou kávu.

Byla také vytvořena čokoládová verze tohoto krému. K klasické hmotě se přidává trochu kakaového másla, aby se vytvořilo jemnou čokoládovou pěnu.

Krém „Chantilly“ s jahodami

Připravuji krém „Chantilly“ velmi často, zejména v létě. Je to lehké a ideálně sladké. Je to skvělé pro mnoho ovoce, ale myslím, že to tvoří ideální pár s jahodami nebo malinami. Cukrové jahody nemají takovou eleganci a šlehačka sama o sobě nemá chuť. Kombinace několika jednoduchých ingrediencí je způsob, jak pro královský dezert. Můžete to odvážně sloužit hostům, i když přišli na poslední chvíli.

Složení:

  • 250 ml 30 % bičování krému (musí být velmi dobře ochlazený)
  • 2 polévkové lžíce práškového cukru
  • Zrna 1/2 vanilkové pod nebo 1/2 lžičky vanilkové pasty (v extrémních případech lžíce vanilkového cukru)
  • Asi 500 g čerstvých jahod

Postup::

  1. Nechte krém vychladnout v chladničce několik hodin. Pokud máte málo času, vložte jej do mrazničky asi 15 minut (dávejte pozor, abyste nezmrzli).
  2. Jahody umyjte, odstraňte stonky a nakrájejte na polovinu, ubikace nebo silnější plátky. Uložte je do brýlí nebo misek.
  3. Nalijte studenou krém do misky a rozšlehejte – nejprve střední rychlostí, pak na vyšší.
  4. Když krém zhoustne, přidejte práškový cukr a vanilku. Rozšlehejte dále, dokud krém udržuje tvar (měl by být stále nadýchaný a lehký). Dávejte pozor, abyste se nemíchali příliš dlouho, pokud se srazí a změní se na máslo.
  5. Naneste krém na připravené jahody (lžíce nebo cukrovinka).
  6. Stále můžete dezert zdobit čerstvými listy máty nebo kůry limetu, ale podle mého názoru je ovocný krém sám o sobě dostačující. Jezte krém ihned po přípravě.

.

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *