Jen čajová lžička a palačinky budou jako pěna. Trik mého dědečka

Jen čajová lžička a palačinky budou jako pěna. Trik mého dědečka

Všichni máme rádi křupavé bramborové palačinky. Ale co kdyby byli také jemní a načechraní jako mrak? Můj dědeček zná trik, který dělá z obyčejných placiček malý kulinářský zázrak – jen přidejte čerstvé kvasinky do těsta.

Jen čajová lžička a palačinky budou jako pěna. Trik mého dědečka
Díky receptu svého dědečka se bramborové palačinky mění v něco mezi langosem a tradiční dobrotou dětství. Z vnějšku jemně se drží, ale interiér je měkký, lehký a voňavý.
Foto: Shutterstock/Moment Moment

Proč přidávat kvasinky do bramborových palačinek?

Kvasinky v cestě nejen začnou fermentovat – doslova „dýchá“. Z cukru v bramborách tvoří bubliny oxidu uhličitéhokteré mísí krásně provzdušňování. Výsledek je Fluffy, baculaté palačinkyTo se nelepí, nerozbijte a ochutnáte třídu lépe.

Extra bonus? Díky kvasinkám dostanou jemnou vůni lískových lískových a mírně praženého podtónu, který je také skvělý pro omáčky.

Dědeček recept na načechrané bramborové palačinky

Složení:

  • 1,5 kg brambor
  • 400 ml mléka
  • 1 cibule
  • 20 g čerstvých kvasinek
  • 4 PL pšeničná mouka
  • 1 PL Masla
  • Malý cukr na kvásku
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Smažený olej

Postup::

  1. Připravte kvásku: Smíchejte kvasinky s 1 moukou, 1 pl mléka a špetkou cukru. Nechte stát 15 minut na teplém místě.
  2. Brambory Nastrouhněte jemně. Vložte misku a Nalijte horkým mlékem – To nezhnědne.
  3. Řezat cibuli a Smažte na máslePoté ji přidejte do brambor.
  4. Zamíchejte odvodněné kváskové vejce, mouka, sůl a pepř. Směs by měla být silná, ale ne tuhá.
  5. Na pánvi Zahřejte olej A smažte palačinky z obou stran až do zlata.
  6. Nechte chvilku kapat na papírový ručník a podávat.

Dědeček tento trik také používá Bramborové pyré – Smíchejte několik kapek kvášku s kvasinkami do horké kaše a výsledku? Světlo jako pěnaAle stále plné chuti.

Co podávat bramborové palačinky?

  • kyselá smetana nebo řecký jogurt
  • Tvrzení s pažitkou
  • houba, křen nebo koprová omáčka
  • do maďarského gulasha nebo pečené maso
  • Alternativa k klasickým přílohám – na řezání vepřového masa, dušené maso a ryby

Související články:

Zapomeňte na strouhanku. Zabalte do toho vepřové řízky a olizujete si prsty

Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *