Dělám jogurt dort téměř se zavřenýma očima. Vždy vychází pružně a jemná

Dělám jogurt dort téměř se zavřenýma očima. Vždy vychází pružně a jemná

Yogurt dort je jedním z těch sladkých receptů, které nemohou selhat. Curové koláče padají, prasknou do koláče houby a jogurtský dort se na ně dívá shora a směje se. Jak tedy připravit nejjednodušší a nejchutnější dort? Jediná věc, na kterou je třeba věnovat pozornost, je teplota.

Dělám jogurt dort téměř se zavřenýma očima. Vždy vychází pružně a jemná
Yogurt dort je jedním z těch sladkých receptů, které nemohou selhat. Jak tedy připravit nejjednodušší a nejchutnější dort?
Foto: Shutterstock/Joanna 12

Yogurt dort lze snadno nazvat „dort, který je vždy božský“. Je to měkké, načechrané, pružné a voní tak krásně, že se sousedé otočí u dveří a slintají. Můžete k tomu přidat cokoli – ořechy, zmrazené ovoce, kompot nebo sirupové ovoce nebo čerstvé, když je jeho sezóna. Nezapomeňte se však ujistit, že všechny složky mají pokojovou teplotu – jednoduchý klíč k úspěchu.

Nejjednodušší recept na světě. Jak připravit jogurt dort?

Složení:

  • 200 g přírodního jogurtu
  • 250 g celozrnné mouky (nejlépe hladké)
  • 80 g rozpuštěné a mírně chlazené máslo
  • 150 g Cukru
  • 2 větší vejce
  • plná čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • Přibližně 200 g oblíbeného ovoce (může být čerstvé, rozmrazené nebo například z kompote)

Jogurt dort – jak jej připravit:

Než začnete, ujistěte se, že všechny složky mají pokojovou teplotu.

Dělám jogurt dort téměř se zavřenýma očima. Vždy vychází pružně a jemná
Foto: Shutterstock/AS FoodStudio
  1. Rozpusťte máslo v hrnci, přidejte cukr a promíchejte. Když se cukr rozpustí, přidejte jogurt a znovu promíchejte.
  2. Vejce nakrájejte do směsi a smíchejte šlehačkou. Poté přidejte prosetou mouku a prášek do pečiva. Zamíchejte špachtli, dokud se nepřipojí.
  3. Připravte pekařskou formu a vyložte ji papírem. Nalijte do něj těsto a přidejte své oblíbené ovoce.
  4. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pečte dort asi jednu hodinu nebo dokud nebude suchý.
  5. Po pečení ozdobte práškovým cukrem nebo polevou bílou nebo mléčnou čokoládou.

Tip: Pokud chcete učinit jogurtský dort zvláštní, přidejte vanilkovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru nebo použijte můj patent a přidejte trochu drcené pusinky.

Zaručuji, že takový dort zmizí z talíře, než se dobře ochladí.

.

Tento jablečný dort dobývá slovenské stoly. To vše díky jednomu doplňku

Houba bude nadýchaná a nespadne. Jediné, co musíte udělat, je přidat to do těsta

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *