Mnoho lidí spojuje kyselé pečivo s dětstvím a útulnou atmosféru domova. Je snadné vrátit se k těmto okamžikům s kyselými houskami, které potěší jednoduchost přípravy a chuti babičky. Seznamte se s tímto jedinečným receptem, do kterého se určitě pravidelně vrátíte.

Foto: Shutterstock/Noirchocolate
Kyselé housky, zejména ty přímo z trouby, mají jedinečný zápach a chuť, která se podobá dětským časům stráveným s babičkou. Koneckonců, babička nejčastěji podávala načechrané housky, ale vyžadují hodně trpělivosti, aby byli tak chutní. Proto stojí za to znát recept tak, aby kyselé housky vycházely pokaždé, když chutné a vzpomínky na bezstarostné časy.
Kyselé housky jako od babičky. Univerzální recept známý po desetiletí
Klasické kyselé housky jsou pro mnoho příležitostí univerzální pečivo. Jsou také vhodné k snídani na odpolední čaj. Mohou se jíst samostatně nebo naplněny džemem nebo čokoládovým krémem. Jsou to také chutné občerstvení, kde si celá rodina určitě užije. Zejména proto, že je většina lidí spojuje s příjemnou atmosférou plnou tepla a lásky.
Koneckonců, kyselé pečivo jsou obvykle spojeny s dobrotami babičky, která se ujistila, že těsto je dobře smíšené a poté pečené, aby naplnilo příjemnou vůni chleba. Takže se vraťte k těm bezstarostným časům s chuti a vůní lahodných kyselých koláčů babičky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě bude chutný a stane se trvalou součástí vaší rodinné stravy.

Foto: Shutterstock/Joanna Grabowska-Kowalska
Recept na kyselé housky. Jak je připravit?
Kyselé těsto vyžaduje trpělivost a správnou kombinaci ingrediencí, takže je dobré je připravit podle osvědčeného receptu. To je, takže buchty vycházejí přesně jako babička.
Budete potřebovat následující složky:
- 500 g celozrnné mouky
- 250 mléka (teplé)
- 50 g Cukru
- 50 g Masla
- 26 g čerstvých kvasinek
- 1 vejce
- Špetka soli
- 1 Yolk
- 1 pl mléka
Metoda přípravy:
Nejprve rozdrťte kvasinky do misky a přidejte do ní cukr a teplé mléko. Míchejte a nechte stát 10 minut, aby kvasinky mohly fungovat. Mezitím síť mouku se solí do jiné mísy a přidejte kvasinkové kváskové. Začněte míchat těsto a postupně přidat roztavené máslo. Když je těsto hladké a flexibilní, zakryjte ho hadříkem a vložte jej na teplé místo asi hodinu, aby se zvýšilo jeho objem. Po této době si z ní vytvořte malé koláče a umístěte je na plech lemovaný pečicím papírem. Znovu je zakryjte látkou a nechte je odpočívat asi 20 minut.
Po této době je otřete zbitý žloutek, posypte svým oblíbeným vkusem podle chuti a pečte v troubě zahřáté na 180 ° C. Pečení by mělo trvat přibližně 15-20 minut, dokud nebudou buchty zlaté. Můžete péct tyto buchty klasicky nebo přidat náplň ve formě džemu, jablek nebo čokoládového krému. Později je můžete také malovat svou oblíbenou polevou, takže tyto kyselé housky jsou ideální pro mnoho příležitostí.
.