Japonská polévka má fanoušky po celém světě. Je považován za jedno z nejpopulárnějších a nejlevnějších jídel. Praskne s vývarem a chutnými přílohami. Jak připravit rameno? Recept je triviální a může s ním zpracovat nováček.

Foto: Shutterstock/Jack7_7
Ramen Dostal jsem se do Japonska v 19. století z Číny. Dnes je tato země kvetoucí třešně domovem řady restaurací, které nabízejí nespočet regionálních variací této polévky. Tradičně se skládá z nudlí, vývaru a dalších příloh, jako jsou jedlé mořské řasy a bambusové výhonky. Vývar je připraven z drůbeže, vepřového masa, hovězího masa nebo ryb. Pokud chcete takové jídlo, nemusíte vůbec chodit do restaurace. Udělejte to sami doma.
Jak připravit rameno? Tento recept mi dal přítelkyni z Japonska. Ví to.
Recept na domácí rameno se mnou sdílel přítelkyně, která přišla na Slovensko z Japonska. Na univerzitě jsme se setkali už dávno a já jsem měl v životě nejlepší polévku.
Jak vypadá seznam ingrediencí připravit takový zázrak?
- 2 litry vody
- 250 g suchých nudlí udon
- 1 kg hovězího masa
- 5 vajec se vařilo tvrdě
- 2 jarní žárovky s pažitkou
- 2 mrkev
- 1 petržel
- 20 g sušených dubových hub
- 1 chilli pepř
- Pepř – 1 lžička pepře a 2 lžičky soli
- 20 ml sojové omáčky
Rychlý ramen. Bude chutnat i v restauraci.
Celé umění konzumace ramene leží při manipulaci s tyčinky. Nejprve si z polévky vezmete nudle, zeleninu a kousky masa a nakonec pijete vývar z misky. Má poněkud podivnou chuť, i když někteří lidé ji porovnávají s vývarem.

Foto: Shutterstock/Ventdusud
Zde jsou pokyny pro přípravu krok za krokem:
- Nalijte do hrnce 2,5 litru vody.
- Umyjte hovězí maso a vložte ho do hrnce.
- Umyjte a oloupejte mrkev a petržel a přidejte je do hrnce.
- Přidejte pepř a sůl.
- Vařte vývar zakrytý po dobu nízkého tepla po dobu 4-5 hodin.
- Vařte vejce tvrdě.
- Nalijte houby s vroucí vodou. Nechte je zakryté po dobu 5 minut, dokud se neučí. Pak je odřízněte.
- Vařte těstoviny.
- Namáhat vývar. Poté oddělujte maso od kostí a vraťte ho do vývaru.
- Přidejte sójovou omáčku a houby.
- Vyřízněte cibuli (společně s pažitkou) a přidejte ji do vývaru.
- Nalijte polévku do misek. Umístěte polovinu vajec, nasekané pepře a nudle. !
.
Recept na dlouhověkost. Jednoduchá polévka je základem stravy sardinských staletí –
Zapomenutá infuze ze soupravy Folk First Aid. Přináší úlevu v bolesti žaludku
Sledujte nás ve zprávách Google.