Jak připravit perfektní houbový dort? Není to tak obtížné, ale měli byste vědět jeden trik. Zabraňuje pádu houby. Co je to? Je to ingredience, kterou určitě máte ve své kuchyni.

Foto: Shutterstock/New Africa
Recept na houbový dort je absolutní nutností pro každého milence nebo domácího milence. Z těsta houby můžete připravit spoustu koláčů a nejchutnějších dortů a pudinků, ale nejprve musíte péct houbový dort a existují problémy. Bohužel, houba ráda nebude jít ven a padá, což účinně kazí náladu každého dávání (a Pána) v domě. A existuje velmi jednoduchý způsob, jak tomu zabránit. Stačí přidat trochu octa. Nemusíte se obávat, že štiplavá chuť bude přenesena na těsto – vůně octa bude nepostřehnutelná.
Houba – recept, který nemá nárok na chybu
Složení:
- 6 velkých vajec
- 1 plný šálek cukru
- 1 šálek mouky, nejlepší dort
- Polovina šálku bramborové mouky
- 2 neúplné polévkové lžíce octa
- špetka soli
Houba, která nespadá. Metoda výroby:
Než začnete, ujistěte se, že všechny složky mají pokojovou teplotu. Proto odstraňte vejce předem z chladničky, abyste se trochu zahřáli.

Foto: Shutterstock/Towfit Ahamed Barbhuiya
- Připravte misku. Oddělte bílé od žloutků. Smíchejte vaječné žloutky s octem a práškem do pečiva. Rozšlehejte bílé do pevné pěny spolu s cukrem a solí. Nezapomeňte přidat cukr do porcí.
- Když jsou bílí lesklí, přidejte žloutky a znovu promíchejte. Poté přidejte mouku a bramborovou mouku do porcí a míchejte při nízké rychlosti.
- Připravte pekařskou plíseň, vymažte dno máslem a posypte polovinu. Nemažíme strany – houbový dort musí „stoupat“.
- Poté nalijte těsto do formy a vložte jej do trouby zahřáté na 180 stupňů. Pečte asi 35 minut.
- Po pečení nechte houbu odpočívat se dveřmi v troubě. Po ochlazení houby nakrájejte na kola.
.
Moje máma s tímto úderem vždy namočila houbový dort. Dort nebyl nikdy suchý. Pouze voda a 3 ingredience
Chcete zhubnout? Jezte tuto polévku dvakrát týdně a zahájte metabolismus
Sledujte nás ve zprávách Google.