Jak vyrobit Labneh doma? Vše, co potřebujete, jsou dvě ingredience a můžete si vychutnat výjimečně krémový a lehký jogurt sýr. Je to základ Středního východu a řecké kuchyně, kde má důležité místo.

Foto: Shutterstock/Dina Saeed
Pokud se již nudíte klasickými krémovými spready nebo hledáte jedinečnou pochoutku, máme pro vás řešení. Labneh je jedinečný krémový jogurtský sýr A díky své husté struktuře je ideální pro sendviče, vytvoření ponoření pro čerstvou zeleninu nebo pro použití jako základ mnoha receptů. Jeho produkce vyžaduje minimální úsilí a dostatečnou trpělivost. Výsledek však stojí za to.
Jaký druh jogurtu pro Labneh? Domácí sýr, který potěší jednoduchost produkce a chuti

Foto: Shutterstock/Olepeshkina
K přípravě Labneh doma potřebujete pouze dvě ingredience:
- Jogurt. Stojí za to si vybrat kozí mléko nebo jakýkoli řecký jogurt, který máte rádi. Výběr druhé možnosti znamená, že bude mít menší vlhkost. Kromě toho mohou lidé se stravou bez rozbití připravit Labneh na základě rostlinného jogurtu.
- Sůl. Přidání malé soli pomáhá vytáhnout syrovátku z jogurtu a dává jí výraznou chuť. Pokud se snažíte vyhnout se přidání soli do své stravy, můžete ji snížit nebo zcela vynechat.
Jak vyrobit Labneh doma? Je to šokující jednoduché
K překvapení mnoha, nejtěžší částí produkce Labneh není to, jak to zvládnout, ale počkejte. Proto je užitečné mít trpělivost a užívat si hustý, krémový jogurtský sýr. Jakmile zkusíte tento recept na Labneh, myslím, že budete souhlasit s tím, že čas strávený rozhodně stojí za to.
- Nalijte 3 balíčky jogurtu do velké mísy. Míchejte 3/4 lžičky soli.
- Vyložte další velkou misku s mušelínovou látkou nebo několika vrstvami gázy.
- Nalijte jogurtovou směs a vytvořte koule, které jemně stisknou.
- Zvedněte okraje ubrousků tak, aby byly zavěšeny nahoře.
- Zavěste přes vodu v kuchyňském dřezu po dobu 24 až 48 hodin.
- Po uplynutí doby, kdy jogurt vyvolává syrovátku, rozložte labneh na misku a posypte ji olivovým olejem nebo posypte nasekanou čerstvou mátou nebo petrželkou. Dobrý vkus!
.
Sýr Brie – vlastnosti a použití v kuchyni. Jak se to liší od vašeho oblíbeného Camemberu?
Proč platit 4 EUR za krychli, když to můžete udělat doma. Potřebujete jen smetanu a mixér
Sledujte nás ve zprávách Google.