Hodnota chuti k křupavým a dobře změněným hranolkám na sladké brambory, ale žádná touha po nepořádku s tukem? Řešením je sladké bramborové hranolky z horkého vzduchu. Pokud máte takové zařízení doma, křupavé francouzské hranolky uspějí v blisku a práce je omezená. Ukážeme vám, jak to udělat.
Křupavé hranolky z horkého vzduchu z fritézy: dokončeno za pouhých 20 minut
Sladké bramborové hranolky jsou prostě chutné. Chutnají jako svačinu nebo malé jídlo a jsou také skvělou přílohou. Příprava sama je mnohem snazší, než si myslíte. Vše, co potřebujete, jsou sladké brambory, malý olej, kukuřičný škrob a koření – a vzduch.
Fritéza horkého vzduchu je praktická, protože s ním mnoho pochůdků uspěje rychleji, více energeticky řezu a nižší než v troubě nebo na sporáku. Nicméně ne všechna jídla mohou být v zařízení připravena. Prozradíme, která jídla nejsou v leteckém vzduchu povolena.
Horké vzduchové fritézy jsou z našich kuchyní nepostradatelné. Konec konců není divu, že malé zařízení je náš (vaří) každodenní život nesmírně jednodušší. Dokonce i křupavé sladké bramborové hranolky uspějí v letišti téměř bez oleje. Místo manipulace s hrncem a smažením marinujete surové sladké bramborové tužky v malém olivovém oleji, vyplňte je do koše fritézy horkého vzduchu a za 20 minut již můžete ochutnat své domácí hranolky.
Ale zepředu. Začněte oloupat sladké brambory a poté se v typických francouzských hranolkách rozřezat na tenká pera. Ty pak přicházejí do mísy se studenou vodou po dobu půl hodiny. To pomáhá stáhnout sílu na brambory tak, aby byly opravdu křupavé. Pak to důkladně nasadíte kuchyňským ručníkem.
Nyní vložte ještě nedokončené hranolky zpět do mísy a posypte je malým kukuřičným škrobem. Přidejte olej a koření a důkladně promíchejte všechny ingredience. Pak bramborové tužky jdou do fritézy na horkém vzduchu. Ujistěte se, že hranolky nezakrývají, aby mohly pečit rovnoměrně a potřást košíkem každých pět minut, aby se všemi křupavý výsledek. Po 20 minutách jsou sladké bramborové hranolky připraveny k podávání.
A co více chutných občerstvení z horkého vzduchu? Jakmile je hluboký fritéza předehřát, tato mozzarella koule z letiště nebo křupavého listového pečiva.

Sladké bramborové hranolky z horkého vzduchu
- 2 Velké sladké brambory
- 1 ON Kukuřičný škrob
- 1 ON olivový olej
- 1 Tl Paprika prášek ušlechtilý
- 1/2 Tl Česnekový prášek
- 1/2 Tl Sůl
- 1/4 Tl Pfeffer
-
Oloupejte sladké brambory a nakrájejte je na i tenké proužky tak, aby vypadaly jako francouzské hranolky.
-
Sladké bramborové tužky vložte do misky studené vody po dobu nejméně 30 minut, aby se síla odstranila. Pak je dobře osušte kuchyňským ručníkem.
-
Vytápění vzduchu na 200 ° C.
-
Naplňte sladké brambory v misce a oprášte je kukuřičným škrobem. Přidejte olivový olej a koření. Vše důkladně promíchejte.
-
Naplňte sladké bramborové hranolky do košíku vzduchu. Ujistěte se, že nejsou na sobě, aby mohli rovnoměrně vařit.
-
Pečte hranolky po dobu 15–20 minut. Umístěte košík každých 5 minut tak, aby se vlys stal křupavým ze všech stran.
-
Podávejte hotové sladké bramborové hranolky čisté nebo s ponořením podle vašeho výběru.