Berliner z horkého vzduchu: načechraný a bez tlusté koupelny

Berliner aus der Heißluftfritteuse in einem Beutel aus Backpapier.

Berliner, koblihy, palačinky – ale můžete nazvat naplněné tukové sušenky, vždy chutná lahodně. Má pouze jednu nevýhodu: příprava je docela mastná. Poté význam není vždy. Jak dobré můžete dnes nejen smažit tuk. Proto vám ukážeme, jak můžete vydělat Berlinery z horkého vzduchu, které chutnají stejně dobře jako jejich protějšky smažené v tuku.

Recept na Berlinery z horkého vzduchu fritéza

Berlineři jsou populární po celý rok. Dárci představují výdaje všech pekáren se všemi druhy výplní, od ovocných po krémové až po čokoládové varianty. Pokud jste prostě nebyli vždy mastný … ale už to není problém, protože máme dobrý letecký letiště. Kuchyňské zařízení pracuje jako malá deštníková trouba, v zadní komoře, jejíž veškeré jídlo je vždy obklopeno proudem horkého vzduchu. To má za následek stejný účinek jako při smažení v oleji, pouze bez tuků.

Vše, co potřebujete, je kvasinkové těsto a náplň. Zde můžete jít k chuti. Milujeme to sezónně a jsme jen velcí fanoušci Berlinerů s náplní Apple. Je to jednoduše připraven a nemusíte ani zvládnout stříkací tašky, abyste s nimi vyplnili koblihy. Vaříme rychlý kompot z jablek a položíme lžičku na kvasinkové těsto. Pak je rychle složíme kolem náplně.

Po krátké době odpočinku se Berliners vydali na fritézu na horkém vzduchu. Tam dostanou křupavou vnější vrstvu, zatímco náplň se stává šťavnatý a aromatický. Po pečení v malém práškovém cukru jsou palačinky připraveny a to bez tukové koupelny!

V horkém vzduchu můžete nejen péct Berlinery, ale také další tukové sušenky. A co sraženiny nebo bostonské krémové koblihy? Nebo jdete v vydatným směru – bramborové koblihy jsou také křupavé v letišti.

Berliner z horkého vzduchu v sáčku na pečení.

Berliner z horkého vzduchu fritéza

V tom

Doba přípravy 25 Minuta

Doba přípravy 12 Minuta

Čas chůze 1 Hodina 30 Minuta

Celkový čas 2 Hodiny 7 Minuta

Pro kvasinkové těsto:

  • 100 Ml Milch
  • 20 G Droždí Frisch
  • 30 G Zucker
  • 180 G Pšeničná mouka
  • 1 žloutek
  • 20 G Máslo

Pro plnění Apple:

  • 2 Jablka ZB Gala
  • 1/2 Tl Skořice
  • 1 PCK. Vanilkový cukr
  • 1 Tl Máslo
  • Mléko zahřejte, dokud není vlažné a rozpustí v něm kvasinky a cukr. Nechte směs stát asi 10 minut, dokud se mírně nepovídá.

  • Přidejte mouku, žloutek a máslo do misky a přidejte kvasinkové směs. Klidl všechno na hladké těsto a nechal ho jít na teplé místo asi 1 hodinu, dokud se objem zdvojnásobil.

  • Mezitím oloupejte jablka, vyjměte je a nakrájejte na malé kostky. Zahřejte máslo na pánvi a přidejte jablečné kostky, skořici a vanilkový cukr. Napařte všechno, dokud není měkké.

  • Role těsto na mírně flourovaném pracovním povrchu po chůzi a kruzích. Vložte něco z náplně jablka do středu každého kruhu a zavřete ho na kulky. Nechte koule znovu asi 30 minut.

  • Pečte Berlinery v horkém vzduchovém fritéze asi 10-12 minut, dokud nejsou zlatohnědé.

  • Posypte je malým práškovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *