Il Spotřeba sušeného ovoce Doporučuje se pro i nutriční výhody Jako vysoký příjem kvalitních proteinů, nenasycených tuků a vitamínů. Pokud jde o všechny potraviny, nadměrná konzumace sušeného ovoce by mohla určit nežádoucí účinky na zdraví, aby se z hlediska výživy resetovala výhody.
Je tedy důležité pochopit Protože byste neměli jíst příliš mnoho sušeného ovocePochopte potenciální důsledky, naučte se správná množství a jak je správně vložit do zdravé a vyvážené stravy. Jedním z rizik spojených s nadměrnou spotřebou sušeného ovoce je spojenokalorický příjem Protože se jedná o energetické potraviny, snadno dosahují kalorického přebytku.
Výsledkem je, že přírůstek hmotnosti je za rohem. Je proto vhodné omezit se na 30 gramů sušeného ovoce denně. Další aspekt, který je třeba zvážit, se týká příspěvku vlákno. Ačkoli jsou nezbytné pro správné fungování gastrointestinálního systému, jejich přebytek může způsobit poruchy, jako je otok břicha, průjem nebo zácpa.
Jezte příliš mnoho sušeného ovoce: kardiovaskulární systém
Suché ovoce je vysoce oceněno pro jeho obsah nenasycené tuky kteří provádějí prospěšné opatření pro kardiovaskulární zdraví. Nadměrný příspěvek však může mít opačný účinek. Například arašídy obsahují mastnou kyselinu omega 6, která ve vysokých množstvích může ve vysokém množství upřednostňovat zánětlivé stavy v těle, což zvyšuje riziko kardiovaskulárních patologií.
Kalorický příjem jídla příliš mnoho sušeného ovoce může přispět k nárůstu Hladina cholesterolu LDLto znamená, že špatný, v krvi. To podporuje akumulaci desek na úrovni tepen a zvyšuje riziko aterosklerózy a dalších důležitých kardiovaskulárních patologií. Pro udržení dobrého kardiovaskulárního zdraví je třeba dodržovat doporučené sušené dávky ovoce.
Je také důležité zvážit Kvalita sušeného ovoce že jíme. Pokud je tato kvalita nízká nebo pokud sušené ovoce nebylo správně zachováno, můžeme se zjistit, že bojujeme s množstvím pokojů a přidáním cukrů, které mohou negativně ovlivnit bazální metabolismus a krevní tlak.
Bezpečnost potravin sušeného ovoce
Spojeno s nízkou kvalitou sušeného ovoce, o kterém se rozhodneme konzumovat, existuje také další otázka, často zanedbávaná a která se týká obsahu kontaminanty. Několik výzkumů zjistilo přítomnost těžkých kovů v sušeném ovoci a v různých typech dehydratovaného ovoce. Zde tedy tato konzumace 30 gramů doporučeného sušeného ovoce snižuje riziko vystavení těchto látkám.
Kromě toho může být sušené ovoce vystaveno kontaminaci MycotoxinyPropuštěno v případě špatných podmínek zachování tohoto jídla. Mykotoxiny mohou mít negativní účinky na zdraví a z dlouhodobého hlediska vystavit karcinogennímu riziku. Proto se doporučuje zachovat sušené ovoce na čerstvých a suchých místech.
Nadměrná spotřeba sušeného ovoce může způsobit intolerance a alergické reakces příznaky od mírného podráždění až po vážné anafylaktické reakce. Kromě toho, že nejezdí sušené ovoce na sesuvů půdy, je důležité vybrat ekologické produkty, certifikované a podrobené přísné kontrole kvality, aby se minimalizovala všechna dosud viditelná rizika.
Těžit z nutričních hodnot sušeného ovoce
Chcete -li čerpat maximální prospěch z vynikajících nutričních hodnot sušeného ovoce, aniž by to vznikly ve skutečnosti nežádoucí pro zdraví, je nutné respektovat a nepřekračovat Doporučené dávky lékaři a odborníky na výživu pro každodenní spotřebu, kterou jsme viděli 30 gramůekvivalent hrstku sušeného ovoce.
Stejně tak je důležitý typ sušeného ovoce, který musí zahrnovat jedno Rozmanitost mezi vlašskými ořechy, lískové ořechy, pistácie, mandle každý vybaven výrazným výživovým profilem. Diverzifikace znamená zaručení vyváženého přínosu živin, z nichž mají prospěch. Například vlašské ořechy jsou bohaté na omega 3 mastné kyseliny, zatímco mandle se rozlišují vysokým obsahem vitamínu E.
Nakonec věnujte pozornost kvalitě sušeného ovoce, které se rozhodnete koupit. Je lepší vybrat sušené ovoce bez soli a bez přidaných cukrůPocházející z biologických plodin ke snížení obsahu aditiv a kontaminantů. Připravte balení, které vykazují certifikace kvality produktu a vyhýbají se nízké ekonomické pásmo.
Na závěr
Na závěr, spotřeba sušeného ovoce jistě představuje a prospěšný faktor pro zdraví organismuPokud se točí s kritérii a moderováním. Jezte příliš mnoho sušeného ovoce Zvyšuje denní kalorický příjem s následným přírůstkem na váze, může způsobit gastrointestinální poruchy, nerovnováhu v profilu lipidů a následky pro kardiovaskulární zdraví.
The moderování a rozmanitost Toto jsou dva klíčové faktory k získání maximálních výhod ze spotřeby sušeného ovoce a využití jejich výživných látek, aniž by vznikly rizika pro zdraví a dobře -dobře. Ti, kteří se ocitnou v konkrétních zdravotních stavech, ti, kteří sledují dietu s nízkým obsahem kalorií a ti, kteří představují nesnášenlivosti a alergie, musí nejprve poradit s lékařem, aby se zeptali na správnou spotřebu sušeného ovoce.