Pokud jde o rýži Basmati, okamžitě přijde zalévání úst! Je to jeden z nejznámějších a nejznámějších typů rýže po celém světě pro svou „měkkou“ a aromatickou chuť a pro svou všestrannost. Jak uvidíme v následujících odstavcích, rýže Basmati je zvláštní rozmanitost rýže snadno rozpoznatelné.
Ve skutečnosti má vlastnosti, které to dělají, již na dohled, nezaměnitelné. Kromě toho se jeho chuť liší od jiných odrůd rýže, pro které se úspěšně používá v nesčetných receptech. Rýže Basmati se nyní používá po celém světě, i když je původem z určitých a specifických oblastí.
Pokračováním čtení tohoto článku prohloubíte toto téma objevením původu, fyzických a nutričních charakteristik rýže Basmati, typy vaření, na které může být zvláštní zaměření těm, které by umožnily zajistit, aby toto jídlo mohlo mít prospěšný účinek na hodnoty hladiny cukru v krvi.
Basmati rýže: Původ a vlastnosti
Basmati Rice je typ rýže původně z oblastí Indie a Pákistánu, ale nyní dobře známý po celém světě a konzumuje různé recepty. V současné době by hlavní kultivační oblasti byly v severních regionech Indie (jako je Pandžáb) a v nedalekých oblastech Pákistánu.
Tato rozmanitost rýže se představuje chicchi s protáhlým tvarem, který ji odlišuje od ostatních typů rýže a vonné vůně. Termín Basmati se ve skutečnosti zdá, že v hindském jazyce znamená „parfémovaný“. Zdá se, že vůně, kterou Basmati se během vaření uvolňuje, pochází z přítomnosti uvnitř charakteristických těkavých látek.
Rýže Basmati, pro výše uvedené vlastnosti, by tedy představovala všestranné a aromatické potraviny, které lze použít pro mnoho receptů a příprav v kuchyni. Nekončilo to však zde … nutriční vlastnosti této rozmanitosti rýže, uvedené níže, by byly vhodné pro konkrétní situace a konkrétní stravu.
Nutriční vlastnosti rýže Basmati
Jak se vztahuje na jiné typy rýže, basmati rýže také představuje platný zdroj důležitých makronutrientů, komplexních uhlohydrátů, které by samy o sobě ve srovnání s jednoduchými cukry nezdály rychle zvyšování hodnot hladiny cukru v krvi. Kromě uhlohydrátů jsou další živiny rýže basmati.
Jen abychom jmenovali alespoň některé, můžeme najít vlákna, zejména pokud integrální, vitamíny, jako jsou vitamíny B a minerální soli, jako je hořčík a draslík. Uvnitř rýže Basmati není přítomna lepek, a proto ji mohou také konzumovat ti, kteří trpí celiakií. Kromě toho je množství tuku vzácné.
Nízký obsah tuku by na jedné straně způsobil, že by rýže Basmati vhodná pro ty, kteří jsou přítomni vysoký cholesterol, by přítomnost vláken na druhé straně zlepšila trávení a upřednostňovala tranzitu střeva. Kromě toho by přítomnost v diskrétních koncentracích vitamínů B je užitečná pro energetický metabolismus těla.
Zjistěte, jak vařit rýži Basmati
Jak již bylo zmíněno v předchozích odstavcích, Basmati Rice je všestranné jídlo v kuchyni. Možnost vaření různými způsoby s různým načasováním a postupy je vhodná pro různé potřeby a potřeby každého z nich. Kromě toho aromatická chuť obvykle oceňuje mladé i staré.
Nejběžnějším vařením je parní vaření, která spočívá v umístění rýže namočení do vody a vaření pomocí speciálního přístroje, parníku, asi dvacet minut. Alternativně například v případě, že parník neměl k dispozici, může být zajímavé vařit jej vařením.
Chcete -li provést právě zmíněný typ vaření, jednoduše přiveďte do vroucí vody a soli a přidejte rýži dříve propláchnou tekoucí vodou. V tomto případě to musí být prodlouženo asi 10 minut. Než budete moci sloužit v čistotě, bude nutné důkladně vypustit přebytek vody.
Basmati rýže a kontrola cukru v krvi: Nejlepší vaření
Na rozdíl od ostatních typů rýže by rýže basmati představovala menší glykemický index, který by proto způsobil, že by byl vhodný pro vložení konkrétních typů stravy, jako je například pro kontrolu hladiny cukru v krvi nebo obecněji ve stravě charakterizované lehkostí a rovnováhou mezi různými kategoriemi makro a mikroživin.
Některá preventivní opatření by však mohla být dále užitečná ke snížení vlivu tohoto potravy na cukru v krvi: je to v případě dlouhodobého namáčení, po třicet minut a vaření vařením (což upřednostňuje uvolňování škrobu). Tento článek je čistě informační povahou a nenahrazuje názor lékaře.