V italské kulinářské tradici přítomnost a proto použití olivového oleje Je to základní prvek, základní kámen, bez kterého nelze provést a který je zjevně nutný pro každou přípravu. Používá se na salátu, k ochucení prvního a druhého kurzů, masa i ryb. A někdy také na ovoce (pomyslete na oranžový salát).
Ale to, co je možná ignorováno, je, že navzdory každodennímu používání olivového oleje je nezbytné věnovat pozornost tomu, co kupujete a používáte, protože to není vždy to, co se zdá jako dobrý olej EVO, je opravdu. Jak to, že? Často to záleží na Kvalita olivale také z ostatních komponent přidaných do směsi.
Obecně si člověk uvědomí, zda olivový olej není kvalitní, protože na dně je a sediment husté látky. Pokud se jedná o nový olej, může to být také přijatelné, ale v případě datované ropy se situace výrazně změní. Snažíme se prohloubit, vždy kupovat jemnou oleji.
Golden Nectar: Tady je to, co jste ignorovali
Důvod, proč cena olivového oleje dosahuje vysokých úrovní, je úzce spojen s faktorem kvality. Olivy často dělají rozdíl: Pokud jsou dobře rozvinuté, bohaté na buničinu a mimořádně plné šťávy, určitě bude olej vysoce kvalitní, což zjevně znamená pozoruhodné náklady.
Není náhodou, že je připisován označení Zelené zlato: Nejprve kvůli své typické barvě mezi nazelenalým a nažloutlým. Ještě důležitější je však jeho funkce jako nezbytné a chutné koření mnoha jídel, které jsme zvyklí na konzumaci v našem každodenním životě.
Ale vysoká kvalita často nestačí Náklady zůstávají vysoké. V těchto případech je zásadní vyhodnotit všechny aspekty, včetně skutečnosti konfrontovat oleje, které absolutně nejsou vhodné pro spotřebu a které by mohly obsahovat obzvláště škodlivé prvky pro tělo.
Co zkontrolovat?
Předpokládáme, že každý národ zvyšuje své vlastní inscenace, takže se vždy snažte pochopit, zda je původ oliv označen na etiketě, a vždy si vyberte ty z Itálie, kde víte, že existují přesná pravidla jak pro produkci oliv, tak pro vymačkání, vyhýbání se míchání mezi velmi odlišnými kvalitními olivami.
A když navrhuji, abyste zkontrolovali přítomnost takových informací ŠtítkyDoporučuji vám, abyste zaostřili svůj zrak, protože by to mohlo být zavádějící. Ve skutečnosti existují ve skutečnosti nejasná slova, jako zvláštní výběr nebo první stisknutí, které musí okamžitě vyvolat poplašný zvonek, což vás přiměje, abyste si mysleli, že olej nemá vynikající kvalitu.
Proto je mít jistotu, že olej je vynikající na konzumaci, je proto nezbytné, pokud chcete za každou cenu používat produkt, který má skutečné výhody pro dobře a zdraví obecně. Ale mohu mu dát tip: Vždy si vyberte další pannu, která nabízí větší záruku na čistotu oliv.
Test: Mezi chutí a parfémem
Další preventivní opatření, která vám může být užitečná, zejména pokud jste obzvláště citliví na parfém a chuť, Testuje to olej, který si koupíte. Možná si koupíte láhev a pokusíte se porozumět, od prvního vkusu, pokud se jedná o olej vynikající kvality, schopný se integrovat do vaší stravy bez generování obav nebo pochybností, a tak ji můžete kombinovat s vašimi pokrmy.
Prostřednictvím chuti a parfému máte navíc příležitost rozlišovat mezi domácím olejem (tj. Právě vyrobeným) nebo zakoupeným v supermarketu: Obvykle má nový olej ve skutečnosti obzvláště živou poznámkukterý také má tendenci sevřít do úst, natolik, že se často doporučuje udržet v láhvi po dobu několika měsíců, takže tento účinek ztratí.
Zatímco pokud jde o průmyslově vyráběný olej, situace je jiná, protože ochutnáváním nebo čicháním jej okamžitě pochopí, zda má bezchybnou, příliš sladkou nebo dokonce nepříjemnou chuť, v závislosti na tom, zda se jedná o extra panenský olivový olej nebo jiná označení a původ. Stručně řečeno, ochutnávka minimálního množství můžeme pochopit, čemu čelíme.
Ale olej je stále lepší, pokud je čerstvý!
A je to pravda: Protože olej není jako víno. Po výrobě však musí být spotřebován rychle. Obecně, a jak je to přirozené, stačí po dobu jednoho roku, aby mohl být olej konzumován, prakticky jen čas nové sklizně. Zároveň to však vše záleží na vašich preferencích, pokud si možná moc neuznává ten štiplavý pocit v ústech.
Olivový olej však zůstává nezbytným prvkem a kterému je třeba věnovat velkou pozornost, během lisovací fáze a poté zachování, protože nejlepším řešením zůstává ten v láhvi s jedním literou, a zejména ve skleněné láhvi, aby jej konzumoval a udržel ji vždy čerstvý.