Perfektní těsto, dobře připravené a dobře vařené, je základním aspektem pro získání vonných a chutných hranolků! Ve skutečnosti smažení představuje velmi jednoduchou metodiku vaření. Neočekávané jsou za rohem a možnost, že nepřijde tak, jak je žádoucí, není tak vzácná.
Hranolky příliš pomazané a naplněné olejem, hranolky s těstíčkem s gumovou nebo tvrdou konzistencí jsou jen některé z nejčastějších situací, které lze nalézt v kuchyni. Aspekty, které je třeba zvážit, aby získaly vynikající a chutné hranolky, jsou proto v podstatě dva: těsto a vaření v dostatečně horkém oleji.
V tomto článku se zaměříme na smažení těsto a pokusíme se zjistit, jak jej optimálně připravit na získání křupavých a chutných hranolků. V následujících odstavcích tedy najdete nejen vlastnosti těsta s vločkami, ale také některé užitečné triky, které si můžete sami připravit. Pokračujte ve čtení!
Smažené těsto: hlavní ingredience
Smažení těsta je jednou z nejdůležitějších ingrediencí pro tuto metodiku vaření. Bez těsta by smažení ve skutečnosti nepředstavovalo ty vlastnosti, které odlišují od ostatních metodik vaření: vůně, zlacený a křupavost. Je to zejména defektní tekuté těsto založené na několika ingrediencích.
Zejména hlavní složky jsou obvykle mouka a voda. Existují však varianty, které zahrnují použití jiných složek, místo vody, jako je mléko nebo pivo. V jiných případech stále mohou být dalšími složkami vejce, šumivá voda nebo kvasinky. Proč je těsto tak důležité pro dobré smažení?
Vzhledem k tomu, že jeho cílem je chránit jídlo před působením vroucího oleje, ve kterém je ponořen, což zaručuje jeho udržování charakteristik chuti a chuti, a navíc zabraňuje nepříjemné situaci nebo situaci nadměrné absorpce oleje, která by příliš příprava zvážila příliš mnoho. Zjistěte, jak připravit perfektní těsto!
Jak je smažení těsto s luky?
V těchto odstavcích je hlášena jedna z mnoha metod přípravy těsta. Zejména bude ošetřeno těsto, které zahrnuje pouze použití mouky a šumivé vody. V tomto případě bude nutné umístit mouku do mísy se špetkou soli a přidat jiskřivou vodu.
Místo šumivé vody může být použito studené pivo v závislosti na vkusu. Přidání kapaliny v malých množství se vyhýbá tvorbě hrudčí, které by mohly ohrozit přípravu. V tomto okamžiku bude nutné pokračovat v míchání, dokud se homogenní a především hladká sloučenina získá v nepřítomnosti hrudek.
Získané těsto by mělo být ponecháno, aby si odpočinulo po dobu nejméně půl hodiny v lednici, po utěsnění misky plastovým obalem. Odpočinek v čerstvém prostředí by ve skutečnosti umožnil konzistenci těsta optimální a snížil vzduchové bubliny, které se možná vytvořily s mícháním.
Objevte triky pro křupavé těsto!
V této kapitole se budeme zabývat tématem, které je možná považováno za důležitější a užitečné při rozhodování o přípravě smažení, tj. Některé stratagemy, jednoduché a dosažitelné kdokoli, aby vaše těsto po vaření při vaření při vroucím oleji bylo křupavé a vonné. Zde jsou uvedeny níže v náhodném pořadí.
Použití složek s nízkým teplotou, a proto nachlazení, by mohlo být užitečné pro získání křupavého těsta: nízké teploty, ve vroucím oleji, by ve skutečnosti vytvořily tepelný šok, díky kterému by vynikla křupavost přípravy. Kromě toho je vhodné se příliš míchat, aby se zabránilo tvorbě nadměrných vzduchových bublin.
Dalším základním aspektem, již uvedeným v předchozích odstavcích, je potřeba nechat těsto odpočívat v lednici po dobu nejméně 30 minut, což je chladné, jak již bylo doporučeno. Kromě těchto opatření, která mají být provedena před vařením, musí být pro dobré smažení teplota oleje dostatečně horká.
Krátké shrnutí
Těsto je základní složkou pro chutné a chutné smažení, ať už jde o zeleninu, maso nebo ryby. Těsto je připraveno s několika jednoduchými ingrediencemi. Patří mezi ně mouka, sůl a voda. Voda může být nahrazena studeným pivem, šumivou vodou nebo mlékem v závislosti na variantách.
Chcete -li mít křupavé smažení, můžete použít jednoduché triky: Použijte studené ingredience k podpoře tepelného šoku v horkém oleji, nesmíchejte příliš mnoho, nechte odpočívat v lednici po dobu nejméně půl hodiny a používat dostatečně horký olej, aby se těsto zabránilo absorbovat v nadměrném množství, což má za následek těžké a ne příliš stravitelné.