Značky rýže, kterým lze zabránit: Černý seznam supermarketu

Značky rýže, kterým lze zabránit: Černý seznam supermarketu

Rýže je, spolu s těstovinami, jedním z nejpoužívanějších potravin na světě pro přípravu lahodných prvních kurzů a mimo … jen pomyslete na jiné typy receptů, jako je pudink nebo rýžový dort! Největší spotřebitelé rýže pouze populace Asie, ale toto jídlo je často konzumováno také v jiných částech světa.

Rýže by byla zdravým a výživným jídlem pro své nutriční vlastnosti a pro jeho lehkost. Kromě toho velká všestrannost v kuchyni je vhodná pro uspokojení všech palátů, dokonce i těch nejobtížnějších nebo nejvíce rafinovanějších. Když jdeme do supermarketu, na policích najdeme mnoho typů rýže.

Kromě četných odrůd tohoto jídla se rozdíly týkají také značek, původu a procesů, na které byla rýže podrobena. Pokračováním v čtení můžete objevit některé důležité informace o rýži a také o tom, jak pochopit, zda má rýže, kterou máte vpředu, dobrou kvalitu.

RICE: Odkud to pochází?

Rostlina, ze které je rýže získána, jak víme, že se nazývá botanika Oryza Sativa A patří rodině Poaceae. Pěstování rýže je jednou z nejvíce současných po celém světě a ocitá se především v asijských zemích, i když Itálie má v některých regionech oblasti určené pro rýžová pole.

Zejména rostlina rýže má zvláštnost, která ji odlišuje od mnoha jiných druhů rostlin: její kořeny jsou přizpůsobeny tak, aby mohly přežít v ponořeném prostředí. Přesně z tohoto důvodu se rýžová pole objevují k pohledu, když se objevují velké tanky, ze kterých se rostliny objevují. Bubny jsou prodloužené a kabely.

Listy jsou prodloužené, jasně zelené barvy a s ostrým okrajem. Mají také pouzdro, které obklopuje stonek. Květiny se shromažďují zejména květenství, podobné uchu. Ovoce jsou karioxidy, ze kterých se získávají rýžová zrna v kuchyni. V následující kapitole můžete objevit typy rýže.

Různé typy rýže

Forma obilí je jedním z faktorů, které mohou pomoci klasifikovat typ rýže na druhé straně. Klasický příklad, který lze v těchto případech provést, představuje rýže Basmati, nezaměnitelná pro obzvláště protáhnou formu zrna. Rýže Basmati je součástí Long Laughtashes sAlled.

Průměrný smích na druhé straně představuje jiný typ rýže a je charakterizován pouze mírně prodlouženými fazolemi a obvykle se používají pro přípravu rizoto. Nakonec najdeme Risi v Chicco Tondo, vhodnější pro sladké přípravy nebo pro polévky. Kromě Chicco je dalším klasifikačním faktorem obsah v Amilosio.

V tomto případě existují dvě hlavní kategorie: takže -szvěna lepkavá rýže má v Amilosiu vysoký obsah, a proto se po vaření obvykle potýká; Naopak, ne -glutinová rýže má drobné koncentrace Amilosia a fazole zůstávají po vlastní vaření odděleny.

Ukazatele kvality rýže

Když čelíme polici supermarketu nebo obchodu s potravinami, je možné najít potíže při výběru typu rýže, která pro nás může být pravá. To může být způsobeno několika důvody: možná nevíme, že vlastnosti rýže dobře, že většina je pro nás v pravá.

Dalším případem by mohl být ten, ve kterém, i když víme, která rozmanitost rýže je nejlepší vařit naše jídlo pro své organoleptické vlastnosti, nevíme, jak si vybrat podle kvality. Přesně z tohoto důvodu by mohlo být užitečné znát hlavní kvalitu indexů kvality rýže: jednotná hmotnost fazolí a jejich integrita.

Kromě toho by i obsah vlhkosti, který by měl být menší než asi 15%, mohl ovlivnit kvalitu a zachování produktu. Barva zrna, okamžitě viditelná, může pomoci odlišit nízké zvýšení kvality od barev s vyšší kvalitou, obvykle charakterizované jednotnými barvami a ne příliš jasné.

Na závěr …

Závěrem lze říci, že rýže je spolu s těstovinami jednou z nejpoužívanějších složek pro přípravu četných receptů po celém světě. Volána se rostlina, ze které se získávají zrna Oryza Sativarodiny Poaceae a má zvláštnost, že je schopen odolat ponořeným. Z tohoto důvodu se rýže pěstuje s kořeny umístěnými ve vodě.

Chcete -li být schopni rozpoznat vysoce kvalitní rýži, můžete se odvolat na řadu charakteristik, jako je přítomnost uniformy a neporušená zrna, nepřítomnost zabarvení, obsah vlhkosti, který by měl být menší než asi 15%. Je vhodné si přečíst štítek a také znát rozmanitost a původ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *