Nepijte ječmennou kávu: Zde je to, co může obsahovat

Nepijte ječmennou kávu: Zde je to, co může obsahovat

Il Ječmenná káva Je to velmi rozšířený kofeinový nápoj a získaný z pražení a broušení ječmene. Často zvažován zdravější Ve srovnání s tradiční kávou je důležité vědět, že některé komponenty a látky obsažené v ječmetové kávě by mohly představovat a zdravotní riziko určitých kategorií lidí.

Ječmen, jako obiloviny, obsahuje Lepek A proto se nedoporučuje pro lidi, kteří trpí celiakií a kteří jsou citliví na lepek. Spotřeba tohoto nápoje celiakálními jednotlivci by mohla způsobit nežádoucí účinky A gastrointestinální poruchy, dokonce i Severi, protože i jen málo stop této složky může způsobit významné příznaky.

Nepijte ječmennou kávu: Proto

Další relevantní otázka spojená se spotřebou Ječmenná káva Je to přítomnost Mycotoxiny Které jsou toxické složené produkované některými formami, které mohou kontaminovat stvoření, jako je ječmen. Mycotossine nejčastěji nalezená v ječmene kávy je ocratossina a což může mít také důležité důsledky na zdraví, zejména na úrovni ledvin a nervového systému.

Procesy zpracování, na které je ječmenná káva podrobena do značné míry eliminované možný mykotoxin, ale není možné úplně eliminovat riziko. Možná přítomnost tohoto Toxická složka Závisí to na metodě zachování a skladování a zemědělských praktikách přijatých k získání ječmene. Doporučuje se vybrat Certifikované produkty snížit riziko.

Existuje akrylamid v ječmene?

Proces pražení ječmene může způsobit tvorbu AcrilamidChemická látka vyvinutá vařenými nebo smaženými potravinami při vysokých teplotách. K dnešnímu dni víme negativní účinky Akrylamid na lidské zdraví, včetně karcinogenních a neurotoxických rizik. V tomto případě je problém Nadměrná spotřeba Coffee ječmene, která z dlouhodobého hlediska mohla způsobit problémy. Toto je rada ke snížení příjmu akrylamidu:

  • Omezit spotřebu
  • Měnit napájení
  • Vyhněte se určitým typům vaření
  • Koupit spolehlivé produkty

Občas vypijte šálek Ječmenná káva Nepředstavuje problém, ale radou není vypršet nadměrnou spotřebu pro vysoký obsah akrylamidu. Kromě toho, aby se tento problém napravil, se doporučuje měnit stravuDenně zavedením diverzifikovaných potravin a nápojů s cílem výrazně snížit expozici této chemikálii.

Obecně, a to se vztahuje na všechna potrava, nejen pro ječmennou kávu typy vaření, které se neuchýlíme k vysokým teplotám A prodloužil toto uvolnění akrylamidu, jako je smažení. Konečně, dobrým zvykem spotřebitelů je koupit ječmennou kávu od výrobců, kteří provádějí přísné kontroly kvality.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *