Příznivé a škodlivé cukry spadají do každodenní výživy každého z nás. To znamená, že v určitých situacích by mohla být ohrožena koncentrace glukózy v krvi. Nejedná se pouze o náchylné jednotlivci, ale také ti, kteří nikdy nevyjádřili problémy tohoto typu. Ale co tedy já
Potravinářské výrobky, které mají být kategoricky vyloučeny? Odborníci identifikovali některé prvky, které by mohly ovlivnit jejich zdraví i mimo něj. Náhlý nárůst hladiny cukru v krvi nesmí být podceňován a z tohoto důvodu je vhodné brát určitá jídla, která vedou k dodávce cukru vyšší než norma. Snažíme se objasnit?
Problém hyperglykémie
Cukry jsou vítány na chuť, ale obviňují se ze studny těla, jakož i za fyzickou podobu. Někteří, platné, jsou nezbytné, ale je lepší jej nezneužívat. Na rozdíl od toho, o čem se věří, mozek a lidské tělo potřebují některé druhy cukru, aby měli energii a přežili
Není tedy zcela správné je potlačit z jídla, jak říkají odborníci. Jak již bylo zmíněno, množství jsou důležitá a není nutné přehánět v příjmu, aby se narazilo na rozvoj poruch nebo nemocí různých druhů. Pokud je hladina cukru vysoká, mluvíme o vysoké hladině cukru v krvi nebo hyperglykémii.
Pět potravin, kterým se vyhnout hladině cukru v krvi
Hyperglicemie je prvek, který by se mohl vyvinout v komplikace různých druhů, jako je diabetes mellitus. Specialisté poukazují na to, že pokud vysoká, cukr v krvi nezpůsobuje žádné rozpoznatelné příznaky, z tohoto důvodu je důležité pečlivě sledovat hladinu a pokusit se přijmout zdravou a vyváženou stravu. Takto
- Vyčerpání, sucho úst a infekce močových cest zůstává pod kontrolou
- Časté bolesti hlavy a zakalená vidění mohou být také alarmovým signálem.
A jaké potraviny je třeba vyloučit pro hyperglykémii? Ve skutečnosti není nutné eliminovat nebo privilegizovat, za určitých okolností je dobré vyhodnotit části. Například potraviny bohaté na lipidy, občerstvení a dezerty, nebo v každém případě nezdravé jídlo různých druhů, hrají ve stravě rozhodující roli.
Jedná se o potraviny, kterým by se mělo zabránit přesně jako rafinované uhlohydráty, jako je chléb, těstoviny a bílá rýže a brambory. Stručně řečeno, volba je široká a aby se nedošlo k pocitu špatného, požádejte o názor svého lékaře. Navrhuje vyváženou stravu založenou na typu potřeby.