Karneval Chatter: The Secret Recept, aby je učinil křupavé

Karneval Chatter: The Secret Recept, aby je učinil křupavé

Jedním z nejvíce konzumovaných dezertů v únoru v Itálii je téměř jistě chvění, které jsou připraveny ve všech regionech na oslavu karnevalu. Křupavé a světlo, pokryté tenkou vrstvou cukru (pokud nechtějí přehánět), jsou známy s různými jmény v závislosti na oblasti, ve které jsou vyrobeny.

Frappe, Lies, Cenci, Crostoli, Galani, zkrátka, každý region, neříkat každá provincie Itálie má svůj vlastní způsob, jak je označit. Recept je však všude víceméně stejný, a to proto, že pravděpodobně je původ běžný, datuje se zpět do starověkého Říma, kde byli připraveni na saturnany a vzali jméno „Friccritilia“

Základní ingredience

Příprava chatování je poměrně snadná a nevyžaduje zvláštní dovednosti, ale pokud je chceme, aby je krásné křupavé nás získáme smažení, zlaté a křupavé, jako ti, kteří připravili babičku.

Začíná, samozřejmě z mouky, a je důležité použít typ 0 nebo 00. Cukr a máslo jsou také nezbytné (pokud jde o máslo, je lepší používat dobrý), stejně jako vejce. Podle liqueru můžeme použít likér, který se liší podle regionu (který používá Marsala, který Brandy, který stále Grappa atd.). Dokončují vše olej pro smažení, nejlépe arašídů nebo v jakémkoli případě semen, kvasinek na dezerty a moučkový cukr pro konečný dotek.

Jak připravit chatování

Před začátkem poznámka o vaření. Někdo by byl raději, aby je ještě lehčí, a to je možné tím, že se rozhodnete pro vaření v troubě, ale buďte opatrní, výsledek nebude tak křupavý. Pokud chceme, aby naše chatování bylo velmi křupavé, jediným způsobem je smažení, které bude muset být provedeno dobře, aby jim zabránilo v absorpci oleje při vaření.

  • 250 Gr mouky 0 nebo 00
  • 2 vejce
  • 30 g roztaveného másla
  • 2 polévkové lžíce granulovaného cukru
  • 2 polévkové lžíce likéru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • prodej
  • semenný olej
  • práškový cukr

V misce smícháme prosilovanou mouku a prášek do pečiva, spolu s cukrem a špetkou soli. V tomto okamžiku se připojí vejce a začnete hnout a nalití roztavené máslo zředěné. Pak přidejte likér, kterého jsme si vybrali, jako Marsala, a upřednostňuje hnětení; Je třeba získat hladké a elastické těstoviny.

Udělejte těsto odpočinku po dobu nejméně 30 minut, zabalené do průhledných potravinových filmů. Po dokončení zbytku se těstoviny rozprostírají válečkem, dokud se velmi tenký list, který budeme proříznout roznosem nebo obdélníky pomocí zářezového kola. Zahřejte na pánvi hojným olejem semen do teploty 170-180 ° a poté začněte smažit chatování po druhém. Jakmile je připraven, nechte ho vychladnout a ozdobte moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *