Jíst mandle každý den: Zde jsou účinky na naše tělo

Jíst mandle každý den: Zde jsou účinky na naše tělo

Jíst sušené ovoce Doporučuje se ho všichni odborníci na výživu. Ve skutečnosti mluvíme o vzácném zdroji živin, jako jsou dobré tuky a vitamíny. Zejména na mandlích trvají odborníci a popisují je jako ideální občerstvení pro ty, kteří hledají zdravý a chutný hlad. První věc, kterou je třeba říci, je, že ano, mandle, s výjimkou lékařských kontraindikací, lze každý den jíst.

Co se stane, když to uděláte? Napsali jsme tuto příručku, která vám pomůže pochopit něco více o tom. Doporučujeme vám požádat o radu, než změníte své stravovací návyky jakýmkoli způsobem na odborníka na odborníka. Mezitím se můžete vždy informovat a jsme zde, abychom vám to pomohli.

Mandle: Kalorie a nutriční hodnoty

The mandle může být Jíst každý den. Z hlediska množství si pamatujeme, že nejvíce autoritativní studie o tomto semenu použily v experimentálních skupinách, Rozsah mezi 25 a 168 gramů denně. Pro konkrétní parametry je vždy vhodné konzultovat s důvěryhodným výživovým lékařem, aby byl vyvinut plán vhodný pro vaše potřeby a návyky týkající se fyzické aktivity.

Vstup do srdce energetického příspěvku vám připomínáme, že s příjmem 100 gramů mandlí existuje asi 603 kalorií. Charakterizované extrémně sníženým přínosem vody – mluvíme o více než 5% hmotnosti – a s několika uhlohydráty přinášejí mandle vitamín E, mikronutrient známý pro svou předběžnou antioxidační účinnost, vitamíny skupiny B, které upřednostňují buněčný metabolismus a a a a Minerály, jako je draslík, vzácné pro pravidelnost krevního tlaku a, odrážející, pro kardiovaskulární studnu.

Výhody mandlí

Mandle jsou koncentrátem jedinečných výhod. Představují faktor, který přispívá ke snížení oxidace cholesterolu. To vše je možné díky přítomnosti mononenasycených a polynenasycených tuků, které pomáhají zvyšovat hladiny cholesterolu HDL, ten, který se nazývá, ve společném jazyce, „dobrý cholesterol“. Jak zdůraznila studie z roku 2002, v některých případech může stačit denní spotřeba 7 gramů mandlí k ocení snížení asi 1% hladin špatného cholesterolu. Zde jsou další důležité výhody mandlí:

  • Prevence, pokud je vložena do kontextu bohaté a rozmanité stravy, procesů kognitivního poklesu díky vitamínu E.
  • Pomozte v cestách hubnutí díky přítomnosti vlákniny a proteinů, jejichž příjem pomáhá snižovat pocit hladu.
  • Zdroj kyseliny listové v těhotenství, mikronutrient, který v prvních třech měsících těhotenství a ještě lépe i v předsudcích pomáhá předcházet vážným zdravotním problémům, jako je páteř bifida.

Mandle jsou velmi dobré, ale nesmíme zapomenout na existenci situace, ve kterých se jejich příjem může ukázat jako nebezpečný. K tomu dochází například když přijdou spojené s vysokými dávkami vitamínu CEventualita, která zahrnuje účinky související s účinky intoxikace kyanidu. Nejslavnější kontraindikací je však alergie.

Kromě této klinické situace jsou případy intoxikace gravitací, které mohou prokázat i fatální obavy, pouze subjekty, které převzaly hořké mandle. Návrat doalergiepamatujte, že mezi příznaky musí alarmovat Bolest břicha, nevolnost, křeče a zvracení. Před těmito událostmi je vhodné okamžitě kontaktovat ošetřujícího lékaře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *