Jak dobré jsou však čokoládové koláče dobré? Měkké, jednoduché, chutné: Když jsme byli děti, čekali jsme na nic jiného než pozváním na narozeninovou párty, abychom si mohli vychutnat plátek a pak o něm snít až do příštích narozenin. Za několik dní to však bude Valentýna a není lepší příležitost dostat se do sporáku a překvapit ty, kteří se navzájem milují.
Ačkoliv ve skutečnosti, aby se do trouby vložil čokoládový dort, není třeba naplánovat konkrétní událost: jen malá vášeň pro vaření a špetku kreativity, aby se vytvořil skutečně neodolatelný dezert. Podívejme se společně ty nejlepší recepty na čokoládové koláče:
Čokoládový dort: První recept
První recept, který vám chceme představit, nemá nic příliš komplikovaného a je také velmi lehký. V praxi je to čokoládová kobliha. V misce jsme vložili 2 vejce a 120 gramů cukru a bičovali s elektrickým šlehačkou, dokud se nedostane pěnivá směs. K tomuto puntovi přidáme 60 ml slunečnicového oleje.
Kromě toho se navíc mísíme, kousek po maličkosti, 175 gramů mouky a pak hořké kakao. Nakonec 8 gramů práškového sáčku do pečiva. Směs musí být vařena v troubě při 170 stupních po dobu asi 40 minut, uvnitř máslové a flourované formy. Nakonec se očekává, že příprava vychladne a poté jej nakrájí na doprovod na půli cesty a ozdobte ji čokoládovou rozmítatelným krémem a možná také krémem.
Čokoládové koláče: Tady je další recept
Pokud máte v úmyslu připravit čokoládový dort, jste opravdu zkaženi na výběr, protože se jedná o složku, kterou lze velmi snadno kombinovat a kdokoli se opravdu líbí. Nyní vám nabídneme druhý recept, jmenovitě nasekanou čokoládu a lískový ořech: jedinečný kombo. Zde je to, co musíte udělat:
- Rozpusťte 200 gramů tmavé čokolády ve vodní lázni se 100 gramy másla;
- V misce rozbije 4 vejce, aby se přidala 150 gramů cukru. Při elektrickém šlehačce bič, dokud se nezíská pěnivá směs;
- Přidejte trochu najednou 150 gramů mouky, 1 sáček 16 gramů prášku do pečiva a špetku soli;
- Přidejte roztavenou tmavou čokoládu;
- Přidejte 100 gramů nasekaných lískových ořechů;
- Míchejte, dokud nezahrnuje všechno;
V tomto okamžiku budete muset směs přenést pouze do pánve asi 24 nebo 26 cm, která musí být máslo a flouzena předem. Dort musí být vařen v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu asi 30 nebo 40 minut. Poté může být vytažen a zdoben, jak se nejlépe věří.
Stejně jako v případě prvního receptu může být i zde dort dokonale nařezán ve středu a dokončen rozprostřetelným čokoládovým krémem, krémem a možná i dalšími nakrájenými lískovými ořechy, protože nikdy nestačí. Na co tedy čekáte na přípravu velmi dobrého čokoládového dortu? Nepotřebujete událost, síla!