Jak dělat domácí croissanty bez obtížnosti

Jak dělat domácí croissanty bez obtížnosti

Croissanty jsou skutečným způsobem, jak se s rodinou snížit. Ale ještě více, pokud je připravíte sami. Co kdybych vám řekl, že je můžete vyrobit doma, bez komplikací a s výsledkem potlesku? Ano, já vím, že procházené croissanty se zdají být jedním z těch dezertů, které je obtížné replikovat, odbornými kuchaři. Ale s některými triky, trochu trpělivosti a správným receptem vám slibuji, že příprava měkkých croissantů uvnitř a křupavá venku bude snazší než obrázky.

Klíč k získání perfektních croissantů leží ve skořápce, to je ten proces, díky kterému je těstoviny lehké a plné voňavých vrstev. Je to pravda, trvá to nějakou dobu, ale důvěryhodné: každou minutu strávená bude splacena neuvěřitelným parfémem, který napadne vaši kuchyni a od prvního, co zemřu v horkém croissantu vyrobeném s vaší rukou. A znáte uspokojení?

Důležitost těsta

Všechno začíná z měkkého a dobře skokového těsta. Stačí velmi jednoduché ingredience: mouka, mléko, máslo, cukr a kvasinky. Rada? Nespěchat, protože těsto potřebuje čas na růst, pak se hnětení a nechte ho odpočívat alespoň dvě hodiny. Pokud je to možné, nechte ho celou noc vstoupit do ledničky: To pomáhá lépe rozvíjet chutě a bude fólie ještě snazší.

Jakmile je těsto připraveno, nejzábavnější část dorazí: skořápka s máslem. Tento krok je tajemstvím pečiva croissant. Budete muset těsto šířit, položit na tyčinku studeného másla a zavřít ho jako balíček. Pak pár kol budete mít stratifikovanou a připravenou k přeměně na croissanty.

Vaření

Ale buďte opatrní, nyní musíte mít tvar croissantům. Nakrájejte těsto do trojúhelníku, jemně je vycházejte ze základny a systémy na pánvi. Důležité: Při válcování se neotáhněte, jinak zabráníte správnému skoku. Poté je udělejte, aby si odpočinuli, aby je růst, kartáčujte směsí mléka a žloutku a bobů. Nastavte troubu na 180 stupňů a vařte 20 nebo 25 minut. Až jsou připraveni, nechte je vychladnout. Nyní, když pochopíme postup, nechávám vám několik rad, abyste získali maximum:

  • Používejte kvalitní máslo.
  • Nepřeskočte časy odpočinku.
  • Můžete přidat trochu medu.
  • Pro více chuti přidejte krém nebo čokoládu.

Krása domácích croissantů je, že je můžete jíst přesně tak, jak chcete. Dáváte přednost jednoduchým a voňavým? Jsou tak dokonalí. Pokud je milenec krému? Nakrájejte je na polovinu a naplňte je krémem nebo Nutella. Chcete checker pečivo? Posypte je moučkovým cukrem nebo je kartáčujte čerstvě upečeným cukrem, aby byly lesklé a přímo na pravém bodě.

Příprava croissantů v domě není jen otázkou vkusu, ale také osobní spokojenosti. Vědět, že jste vytvořili vysněnou snídani od nuly, je k nezaplacení. A pak chcete dát parfém, který napadne dům? Hýčkání pro vás a pro každého, kdo bude mít to štěstí, že je ochutná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *