Cheesecake je sýrový dort, velmi dobrý a vítán mnoha lidmi, typický pro americkou kuchyni. Hlavně se jedná o studený dort, který se vyrábí se základnou rozpadaných sušenek a s přidáním vrstvy čerstvého sýrového krému, smetany a cukru. Příprava tohoto dortu není příliš obtížná, ale nemusíte mít žádná opatření k dosažení vynikajícího výsledku.
Po jeho přípravě musí samozřejmě jít do lednice tak, aby odpočíval a získal hustý a poměrně pevný dezert. Přestože slouží s omáčkou bobule, s čerstvým ovocem nebo dokonce se smetanou. Uvidíme tedy, jak získat perfektní tvarohový koláč bez vaření.
Jak připravit tvarohový koláč
Týžový koláč je krémový a obklopující dezert, docela křupavý a jemná, ale zároveň mírně kyselá chuť, kterou z tohoto důvodu má mnoho lidí. K přípravě tohoto dezertu existují různé recepty, ale dnes uvidíme základní recept na jeho přípravu za 20 minut.
Je to tvarohový koláč bez vaření s nádhernou chutí a sametovou konzistencí. Je zřejmé, že tento dezert lze také připravit vařené, ale samozřejmě trvá déle. Existuje několik verzí tohoto dortu, ale dnes uvidíme původní. Podívejme se tedy, jaké jsou hlavní ingredience pro tento dort.
Složky a postup
Jak jsme říkali, existuje mnoho různých verzí k přípravě tvarohového koláče, ale dnes uvidíme původní, kterou lze provést v žádném okamžiku a který bude docela jednoduchý. Podívejme se tedy, jaké jsou hlavní složky pro tento dort a jaký je správný postup, který je třeba dodržovat, aby se získal fantastický dezert:
- 200 g suchých sušenek;
- 100 g másla;
- lžíce jablek;
- 500 g ve Philadelphii;
- 400 g bičování krému;
- šest polévkových lžic moučky;
- 8 g želé;
- vanilka;
- 400 g bobulí.
Tyto složky se používají pro 20 nebo 22 cm plísně. Podívejme se tedy na postup, abychom získali náš dokonalý studený tvarohový koláč. Nejprve musíte poslat sušenky s mixérem nebo dokonce s válcovacím kolíkem, poté přidejte roztavené máslo a přidejte med.
Nalijte vše do otevřené a zploštělé pánve lžičkou, abyste získali jednotnou vrstvu. Poté vložte do lednice na 30 minut a namočte želé do ledové vody. Krém šlehejte samostatně a také Philadelphii s cukrem a vanilkou. Poté přidejte krém do směsi a promíchejte zdola k druhému. Pak jděte a vezměte dvě polévkové lžíce těsta a zahřejte je na pánvi po dobu asi 40 sekund, poté přidejte vymačkanou želé a poté vypněte oheň a pokračujte v otočení. Potom přidejte želatinovou směs na základnu a nalijte obličej na sušenky a poté ji nechte 12 hodin odpočívat v lednici.