Jak vyměnit máslo ve sladkých a slaných receptech: Zde jsou nejlepší alternativy

Jak vyměnit máslo ve sladkých a slaných receptech: Zde jsou nejlepší alternativy

Máslo je kulinářský produkt široce používaný jako složka četných sladkých a slaných receptů. Je to produkt původu zvířat, protože pochází z procesu zpracování tukové části mléka, krému. Přesně z tohoto důvodu to nemusí být vhodné pro veganskou stravu, ale nejen … někteří lidé jsou alergičtí na mléčné výrobky, takže je nemohou jíst.

Další případ, kdy by máslo by mohlo být složkou, aby se zabránilo obavám z těch, kteří sledují špatnou stravu v tuku, z nichž má máslo bohaté. V důsledku toho může potřeba v různých případech muset nahradit máslo alternativními ingrediencemi, které mohou být také původu zeleniny. Pojďme to společně a pokračujeme ve čtení.

Co je máslo

Máslo se obvykle prezentuje v bledě nebo bělavě žlutém „hole“, s pevnou, ale měkkou konzistencí. Jedná se o mléčný produkt, který, jak již bylo zmíněno, pochází z konkrétního krémového zpracování, zvaného Zangolating. Zanegulace stanoví, že jeho tuková část od své serózní části je oddělena.

Přesně z tohoto důvodu je máslo složeno pro procenta asi 80% tuku. Zbývajících 20%je však v podstatě reprezentováno vodou a bílkovinami. Bohatá přítomnost tuku dělá máslo velmi chutné a plné zdobené a dává sladkosti a měkkost sladkostí a slané přípravě. Používá se také jako základna pro některé hranolky.

Alternativy k másle

Jak již bylo zmíněno, existují situace, ve kterých musí být máslo nahrazeno, aby se zabránilo zdravotním problémům, jako v případě alergií a nesnášenlivosti a etických problémů, jak se děje pro veganskou stravu. Nejplatnější náhrada se může lišit nejen na základě typu receptu (sladké nebo slané), ale také na základě charakteristiky, kterou musí jídlo vzít. Pro sladké recepty doporučujeme jako náhražky:

  • Margarín
  • Banán nebo pyré jablko
  • rostlinný olej

Margarín je nejčastější náhradou másla za schopnost vštípit misce podobné konzistence. Zdá se, že ovocné pyré, jako je banán a jablko, také způsobují, že některé sladké přípravy měkké. Nakonec by použití rostlinných olejů, semen nebo olivové olivy bylo vynikající pro výměnu másla ve sladkých, ale také slaných receptech.

Kromě rostlinných olejů by mohly být nejvhodnějšími náhradníky másla v pikantních receptech být zeleninový vývar, kokosový olej a nějaká zelenina, jako jsou sójové nebo rýžové krémy. Stručně řečeno, protože si můžete všimnout, že alternativy k používání másla jsou nespočet a mohou uspokojit potřeby a chutě každého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *