Už jste někdy objednali jídlo Špagety s tuňákem V moderní restauraci a přijímat něco, co se zdá, že vyšlo z laboratoře molekulárního vaření? Hnízdo velmi tenkých špaget se třemi surovými kostkami tuňáků nad, nějakou citronovou kůrou a mořským vzduchem (což je ve skutečnosti pouze solená vodní pára). Ale ne, no tak!
Skutečné tuňákové špagety, ti, kteří znají dům, kuchyně babičky a improvizovaných večeří s přáteli, jsou ty, které mají konzervované tuňáky, hojná cibule, perfektní hustá omáčka pro botu a ta chuť, která vás přivádí zpět přímo do 90. let. Žádná sofistikovanost, žádná gurmánská tuňák, pouze autentická chuť a čisté komfortní jídlo.
Skutečný tuňák špagety: několik ingrediencí, hodně chuti
Pokud jste také vyrostli s tímto pokrmem, víte, že je to parcelence uložení. Několik ingrediencí je dost a za méně než půl hodiny máte jídlo, které zná tradici, jednoduchost a ty večeře v domě přátel, kde všichni přinesli něco a nakonec to samé vždy jedli: špagety s tuňákem s omáčkou. Budete potřebovat: jeden hřebíček česneku Chcete -li dát počáteční aromatický dotek, který dobře začíná sauté. Pěkné turné extra panenského olivového oleje (bez přehánění, ale ani s kapátkem). Desilované ančovičky Chcete -li dát hloubku chuti (věřte mi, i když nemáte rádi ančovičky, dělají to rozdíl).
Pak Dvě průměrná cibule Protože tam je skutečné tajemství: musí se dobře vařit, měkké a dávat sladkost omáčce. A lžíce octa Chcete -li vyvážit příchutě a dát dotek svěžesti. Nezapomeňte na Rajčatové pyré (300 g)a pak sůl, pepř, oregano nebo bazalka Všechno parféřit. Černé olivy a kapary Protože dávají ten dotek charakteru, který nemůže chybět. A samozřejmě Konzervovaný tuňák (120 g, dobře odvodněné)Klasický, který najdete všude a který je srdcem tohoto jídla. Nakonec, špagety (300 g)!
Jak připravit tuňáci špagety
Nyní, když máte vše, co potřebujete, je čas se dostat do kuchyně. Příprava je velmi snadná, ale make -up spočívá v respektování kroků k získání maximální chuti. Především Zahřejte olej Na pánvi a smažte celý česnek (který poté odstraníte) s ančovičkami. Ten se magicky roztaví v oleji a vytvoří chutnou základnu, která dá pochod více omáčce. Přidejte cibuli Namontujte řídce a nechte je pomalu uschnout. Nesmí hořet, ale stávají se měkkými a mírně karamelizovanými. Pak pokračujte:
- Zmizí lžičkou octa Chcete -li zvýšit příchutě, poté nalijte rajčatové pyré. Nechte omáčku vařit alespoň 10-15 minuttak, aby se zhoustne a dobře promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přidat olivy a kapary Pro další dotek.
- Když je omáčka připravena, je čas Přidejte tuňáka s dobře chvějícím. Nesmí vařit příliš mnoho, jen pár minut, aby absorboval chutě omáčky, aniž by byl suchý.
- Vařit Spaghetti al denteVypusťte a nechte je skočit přímo do omáčky, aby absorbovali veškerou chuť.
Ale proč se nám tyto tuňáky tolik líbí? Existují jídla, která nikdy nevycházejí z módy, a tyto špagety určitě spadají do kategorie velkých klasiků. Proč? Já jsem Rychle se připravitIdeální pro ty večery, ve kterých máte hlad, ale nulové touhy vařit komplikované věci. Složky jsou vždy ve spíži, takže je můžete také připravit na poslední chvíli. Mají chuť, která chutná z domova, dětství a improvizovaných večeří. Jsou vyrobeny z konzervovaného tuňáka, ne s gurmánským carpaccio! Protože kreativní kuchyně je v pořádku, ale určitá jídla musí zůstat autentická.
Nejedná se pouze o recept, ale a ponořit se do vzpomínekJídlo, které staví všechny dohody a které jednou pokusí, vytváří závislost. Kromě gurmánských verzí se syrovým tuňákem a podivnými klobásami zde mluvíme o skutečných chutích, tradicích a o uspokojení, které může dát pouze talíř špaget s omáčkou. Až příště budete chtít připravit něco dobrého, aniž byste příliš zdůraznili, jděte na bezpečnou stránku a udělejte to Špagety na tuňáku 90. let. A doporučuji: Nechte na dně talíře malou omáčku pro poslední botu!